Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Mærsk nyder godt af ventet opjustering i hoppende C25

1/8 11:35

Forventningens glæde siges at være den største - i hvert fald rykker Mærsk helt i top mandag middag, da det ventes, at regnskabet for andet kvartal på onsdag lander bedre end ventet.

I en anden boldgade er Bavarian flyvende, efter at amerikanske Siga i fredags af de amerikanske myndigheder er blevet bedt om flere forsøg med sit koppemiddel.

Samlet har eliteindekset lidt vanskeligt ved at finde fælles fodslag og pendulerer mellem minus og plus.

- Vi kommer fra en historisk god juli, hvor indekset steg med omkring 11 pct. Det er den bedste måned i indeksets historie, siden det blev født i 2014, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapital.

- Plusset i juli kom efter det dårligste halvår i mands minde. Men det er et uforudsigeligt marked, der er uhyre rentefølsomt, påpeger han.

Ved middagstid falder C25 med 0,3 pct. til 1766,42.

MÆRSK I TOP

Mærsk kommer med regnskab på onsdag - og det er udsigten til en ny opjustering fra verdens næststørste containerrederi, der løfter aktien.

Sydbank peger på, at de generelle konsensusestimater peger mod et driftsresultat, der kan overgå Mærsks egne forudsigelser.

Blandt analytikerne lyder konsensus imidlertid på 32,3 mia. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News fra op til 22 analytikere. Det skyldes ifølge Sydbank, at den normalisering, som Mærsk har forudset skal begynde at sætte ind tidligt i andet halvår, ser ud til at rykke længere væk.

- Det er den ventede fremgang, der får aktien til at stige i dag i et ellers sommertyndt marked, siger Lars Hytting.

Mærsk løftede senest sine forventninger i april. Og mandag middag stiger B-aktien 2,4 pct. til 20.260 kr.

KONKURRENTNYT TIL BAVARIAN

Investorerne i Bavarian kan skæve mod amerikanske Siga Technologies, der ligesom det danske selskab på det seneste har fået stor opmærksomhed på grund af udbruddet af abekopper.

Baggrunden er, at sundhedsmyndighederne i USA har sagt, at der er brug for flere undersøgelser for at måle effektiviteten ved Sigas flydende koppemedicin Tpoxx. Det er derfor afgørende, at der udføres flere forsøg med Tpoxx for at bedømme sikkerheden og effektiviteten, lyder konklusionen fra FDA.

- Der er noget, der tyder på, at Bavarian kan beholde tronen for sig selv, vurderer Artha-chefen.

Bavarian Nordic stiger efter 2,1 pct. til 367,30 kr. Fredag faldt aktien for første gang efter 12 handelsdage i grønt.

CARLSBERG SVÆKKET AF HEINEKEN-REGNSKAB

Ellers er der kun få nyheder at hægte dagens handel op på. Dog har Carlsbergs storkonkurrent Heineken løftet sløret for et uventet godt regnskab for årets første seks måneder mandag morgen.

Heineken styrede sikkert gennem halvåret, hvor bryggeriet gennem blandt andet prisforhøjelser afbødede de værste udfordringer fra den stigende inflation.

Regnskabet viste en stærk vækst på det kinesiske marked, pointerer Sydbanks analytiker Per Fogh over for MarketWire.

- Vi kan eksempelvis se, at Heineken leverer stærk vækst i Kina - et marked, hvor der har været nervøsitet i forhold til nedlukninger. Det er gode tendenser for Carlsberg, siger aktieanalytikeren.

Alligevel falder Carlsberg 0,2 pct. til 938 kr., mens det hollandske bryggeri dykker 1,9 pct.

Smykkekoncernen Pandora har fået savet en luns af kursmålet hos den amerikanske storbank Goldman Sachs.

Målet lyder nu på 735 kr. mod hidtil 915 kr. Alligevel er anbefalingen stadig "neutral".

Aktien falder 0,8 pct. til 533,40 kr.

.\\˙ MarketWire