Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vind: Siemens Gamesa nedjusterer efter fortsat markedsmodvind - NY

2/8 07:42

Den spansk-tyske vindmøllekoncern Siemens Gamesa nedjusterer forventningerne til driftsmarginen, efter at udfordrende markedsforhold især har ramt indtjeningsevnen.

Indtjeningsevnen er helt i kulkælderne for den kriseramte vindmøllekoncern, der i sit forskudte tredje kvartal har nået en underliggende driftsmargin på minus 14,1 pct., hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede et minus på 8,95 pct.

Den underliggende driftsindtjening målt på EBIT er forværret til et tab på 343 mio. euro fra et tab på 151 mio. euro, hvor analytikerkonsensus lød på et minus på 214,2 mio. euro.

Salget faldt 10 pct. til 2,44 mia. euro, hvilket er på linje med konsensus indsamlet af Bloomberg News på 2,45 mia. euro.

Ordreindgangen blev i perioden april til og med juni på 3523 mio. euro, hvoraf 2094 mio. euro var inden for havvind, mens 1068 mio. euro var inden for landvind og 361 mio. euro var inden for service.

Siemens Gamesas udvikling er fortsat påvirket negativt af volatile markedsdynamikker heriblandt inflation af energi-, råmateriale- og logistikomkostninger, manglende tilgængelighed af vigtige vindmøllekomponenter, overbelastning af havne og forsyningsforsinkelser, skriver vindmølleproducenten i regnskabet.

Vindmølleproducenten er fortsat ramt af interne udfordringer heriblandt en vanskelig forøgelse af produktionstempoet for 5.X-onshoreplatformen og højere omkostninger drevet hovedsageligt af komponentsvigt og reparationer i ældre onshore platforme.

På den baggrund sænkes forventningerne til den underliggende driftsmargin (EBIT) før PPA og før integrations- og restruktureringsomkostninger i 2021/22 til minus 5,5 pct. fra tidligere ventet minus 4 pct.

Forventningerne til salget i 2021/22 ventes fortsat at blive i den lave ende af minus 2 til minus 9 pct.

.\\˙ MarketWire