Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Opec+ øger olieproduktion - betegnes som fornærmelse mod Biden

3/8 15:43

Organisationen af Olieeksporterende Lande og organisationens allierede, Opec+, løfter produktionen med 100.000 tønder olie om dagen.

Der er ifølge Reuters tale om en meget lille produktionsforhøjelser, som analytikere over for Reuters vurderer, er en fornærmelse mod USAs præsident, Joe Biden, som for nyligt har været på rejse til Saudi Arabien for at overtale Opecs leder til at pumpe mere olie op.

USA har i den seneste tid lagt meget pres på Opec-lederne Saudi Arabien og De Forenede Emirater for at pumpe mere olie og skabe balance på oliemarkedet, der har set priserne stige på grund af øget efterspørgsel på olie og Ruslands invasion af Ukraine.

Men stigningen i olieproduktionen på 100.000 tønder olie om dagen ses som en bagatel. Det svarer til 86 sekunders globalt olieforbrug, skriver Reuters.

- Det er så lidt, at det nærmest er betydningsløst, fortæller Raad Alkadiri, som er chef for energi, klima og bæredygtighed hos Eurasia Group til Reuters.

OPEC og dets allierede ledet af Rusland har tidligere øget produktionen med cirka 430.000-650.000 tønder om dagen per måned, men de har fortsat svært ved at møde målene, da de fleste medlemmer af alliancen allerede producerer så meget, de kan.

Grunden til, at fokusset ligger på Saudi Arabien og Emiraterne er, at det forventes, at det kun er dem, der har kapacitet til at øge produktionen.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har dog tidligere sagt, at han har fået fortalt, at Saudi Arabien og Emiraterne er meget begrænset i forhold til at producere mere.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, er onsdag steget med 1,4 pct. til 101,98 dollar, og prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, stiger onsdag eftermiddag med 1,7 pct. til 96,05 dollar.

.\\˙ MarketWire