Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu/CEO: Fokus skal være smallere fremover hvis vi skal lykkes

4/8 10:04

Ambu har haft for mange bolde i luften over de seneste år, og derfor skal fokus i forretningen nu indsnævres for at få væksten og indtjeningen i medicoselskabet tilbage på sporet.

Sådan lyder det fra Britt Meelby Jensen, der overtog tøjlerne som administrerende direktør for Ambu i slutningen af maj, oven på nedjusteringen af forventningerne sent onsdag.

Første opgave har været at få bedre styr på omkostningerne og derved skabe stærkere pengestrømme, der gør, at Ambu kan blive ved med at stå på egne ben fremover.

Det skal i første omgang ske gennem et spareprogram, som skal give årlige besparelser på 250 mio. kr. fra og med næste regnskabsår - 2022/23.

- Vi skal som ny ledelse kigge på, hvordan vi skaber en stærkere finansiel situation og noget mere fleksibilitet. Det har været prioritet nummer et, og det er det, de tiltag, som vi har kommunikeret, afspejler, siger Britt Meelby Jensen til MarketWire.

En god del af besparelserne ligger i reducering af anlægsinvesteringerne, hvilket samtidig også betyder, at der skal nedskaleres på visse områder i udviklingen.

- Vi har ligget super højt på innovation i forhold til industrien. Det skalerer vi ned, så vi mere ligger på linje med andre i industrien. Vi kommer til at nedprioritere nogle af de projekter, vi har, og i stedet fokusere på områder med høj vækst, siger Ambu-topchefen.

- Det er en mere fokuseret tilgang, der skal til, hvis man skal lykkes. Man skal ikke have for mange bolde i luften, og der har vi nok haft gang i lidt for mange ting på én gang tidligere, fortsætter Britt Meelby Jensen.

.\\˙ MarketWire