Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Ambu under pres efter nedjustering i grønt indeks

4/8 11:30

Op- og nedjusteringer er lige nu det klistermærke, der kan sættes på de danske selskaber her i starten af regnskabssæsonen.

Novos og Mærsks opjusteringer og Ambus nedjustering præger torsdagens handel sammen med en stor ordre til FLSmidth.

Samlet stiger eliteindekset, C25, med 1,8 pct. til 1774,83. Og billedet er stort ser det samme på de store europæiske børser.

- Først og fremmest red vi stormen af i går med hensyn til Nancy Pelosis besøg i Taiwan. Det var lidt en prut uden lugt. Vi fik også nogle gode nøgletal fra USA i går. Og især de underliggende tal fra ISM viste, at priserne er faldende indenfor industri og service. Og det kan være tegn på, at inflationen vil aftage, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvaltning.

- Aftager inflationen så vil der ikke være behov for den "panik panik", der har været med store rentestigninger. Og der var da også en Federal Reserve-chef der i går var ude og tale om mindre rentestigninger, siger han og hentyder til, at Mary Daly, chef for den regionale centralbank i San Francisco, onsdag talte for en amerikanske rentestigning på 50 basispoint på rentemødet i september fremfor 75 basispoint.

AMBU NEDJUSTERER MARKANT

På selskabsniveau er medicoselskabet Ambu under pres torsdag middag med et fald på 3,4 pct. til 78,32 kr. efter en sen nedjustering onsdag. Selskabet venter nu i regnskabsåret 2021/22 nu at nå en organisk salgsvækst på mindst 4 pct. mod tidligere ventet mindst 13 pct., mens forventningerne til EBIT-marginen før særlige poster justeres til mindst 2 pct. fra tidligere ventet mindst 5 pct.

- Ambu kom helt som ventet med en nedjustering. Det er ikke så overraskende, og det eneste rigtige, siger Lars Hytting.

- Ambu har fået ny CEO, og hun har nu gjort rent bord. Det er forhånbtlig den sidste nedjustering, og den nye guidance ser fornuftig ud. Nu bliver det så spændende at se, om der bliver behov for en kapitaludvidelse, selv om det afvises, siger han.

Britt Meelby Jensen overtog tøjlerne som administrerende direktør for Ambu i slutningen af maj.

NOVO SLIKKER SINE SÅR

Novo kommer lidt igen efter et markant fald onsdag på over 9 pct. Torsdag middag stiger aktien 0,4 pct. til 774,50 kr.

Kort før lukketid onsdag kom medicinalgiganten med en opjustering af forventningerne og et regnskab, der med den brede pensel var på niveau med konsensus. Investorerne valgte tilsyneladende at fokusere på, at selskabets leveringsproblemer med Wegovy i USA trækker ud, og nu ventes at være løst i slutningen af 2022. Samtidig skuffer Novos store studie om vægttabsmidlet, Semaglutid, da det først bliver offentliggjort i midten af 2023 og ikke i nærmeste fremtid.

- Der er lidt mere ro på i dag. Regnskabet og opjusteringen var begge solide - men der blev fokuseret på andre ting. Langsigtet har det dog ikke nogen betydning for Wegovy. Men det var et lille rids i lakken, siger Lars Hytting.

Torsdag har Jyske Bank hævet anbefalingen til "køb" fra "hold", mens kursmålet også hæves til 875 kr. fra 865 kr. Jyske Bank "anser kursfaldet som overgjort".

ORDRE TIL FLS

FLSmidth oplyste ligeledes sent onsdag om en ordre på levering af mineralbearbejdningsteknologier til Shalkiyazincs zink-bly-koncentrator i Kasakhstan til en værdi på cirka 950 mio. kr.

FLSmidth stiger 4,2 pct. til 205 kr.

Det er dog Rockwool, der ligger helt i front torsdag middag med et plus på 5,9 pct. til 1896 kr. Det kan være på det faktum, at Carnegie har stor tiltro på aktien og derfor hævede kursmålet til 3200 kr. fra 3150 kr. onsdag aften og gentog "køb" ifølge data fra Bloomberg News.

MÆRSK SEJLER FORTSAT FREM

Mærsk, der også leverede regnskab onsdag efter tirsdagens præmature opjustering, har fået flere løftede kursmål.

Mærsks B-aktie stiger 4,5 pct. til 22.230 kr.

- Efter opjusteringen fik vi indblik i tallene onsdag. Og det er nok så vigtigt, at Mærsk venter fuld fart på også i Q3. Så endnu en opjustering venter i horisonten, lyder det fra Artha-chefen.

.\\˙ MarketWire