Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Genmab snydt for optur i svagt marked

9/8 11:33

Stemningen er trykket på det danske aktiemarked tirsdag middag, hvor Bavarian skiller sig negativt ud, samtidig med at en opjustering fra Genmab har vist sig som lidt af en kursmæssig fuser.

Til gengæld stiger Solar oven på sin opjusterede prognose.

C25-indekset taber 0,6 pct. til 1715,90 i et marked, der fra tid til anden lader sig overvælde af bekymringer over stigende renter, høj inflation og nu også de voksende geopolitiske spændinger ved Taiwan, hvor Kina fortsat spiller med sine militære muskler, selv om militærøvelsen oprindeligt skulle være sluttet i søndags.

- Vi ser geopolitiske spændinger oven i alle de andre ting, vi slås med. Men det er relativt roligt på markedet. De amerikanske futures stiger lidt, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

BAVARIAN HAR DET SVÆRT

I bunden af det danske marked taber Bavarian 6,7 pct. til 336,90 kr. oven i et fald på 8,4 pct. mandag.

Nedturen kommer, efter at Bavarian satte lukkerekord onsdag i sidste uge i 401,70 kr. understøttet af et væld af nyheder om abekopper.

Siden har det amerikanske medicinalselskab Novavax tirsdag meldt om et overudbud af coronavacciner - et marked som Bavarian håber at komme ind på, når det igangværende statsstøttede fase 3-studie med selskabets coronavaccine, om alt går vel, falder godt ud.

- Det ligner lidt gevinsthjemtagning i Bavarian. Men Novovax faldt 34 pct. i eftermarkedet, da det måtte halvere sin guidance, og det skyldes altså en overflod af covid-19-vacciner fra andre producenter. Men jeg tror måske lige så meget, at det er momentum, der er røget ud af Bavarian-aktien, siger Martin Munk.

GENMAB STEPPER SIDELÆNS

Genmab ligger 0,2 pct. lavere i 2560 kr., efter at biotekselskabet mandag aften opjusterede forventningerne til 2022 forud for onsdagens regnskab for andet kvartal.

Genmab venter nu omsætning på 12-13 mia. kr. mod tidligere 11-12 mia. kr., mens forventningerne til driftsoverskuddet er opjusteret til 3,8-5,4 mia. kr. fra 3,2-4,8 mia. kr.

En stor del af opjusteringen skyldes dog en styrkelse af dollar, som investorerne på forhånd har kunnet tage bestik af.

Inden den danske børslukning mandag leverede også Carlsberg en opjustering for 2022, hvilket investorerne kvitterede for ved at sende aktien i bryggerikoncernen op med 1,5 pct. til 936,40 kr.

Tirsdag middag ligger Carlsberg yderligere 0,2 pct. højere i 938,20 kr.

- Jeg undrer mig måske over, at Carlsberg-aktien ikke kan lidt mere på opjusteringen. Jeg synes, at det er superstærkt, det de meldte ud, siger Martin Munk.

GN UNDER PRES

Blandt de faldende aktier tirsdag middag er GN Store Nord, der bakker 5 pct. til 247,40 kr.

- Vi er lidt spændt på regnskaberne, herunder fra GN, og hvad de siger til forbrugslysten, siger Martin Munk.

Han peger på, at det seneste regnskab viste, at salget af headset blandt andet til gaming er ramt af opbremsningen i forbrugernes købelyst.

SOLAR LYSER OP

Blandt sidepapirerne gør Solar det noget bedre med en stigning på 5,5 pct. til 713 kr., efter at selskabet har opjusteret sine forventninger til hele 2022 oven på et godt andet kvartal og en forhøjelse af priserne.

Selskabet venter nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 1,1 mia. kr. mod tidligere ventet 975 mio. kr. 200 mio. kr. af den samlede forventning til driftsresultatet kan forklares med engangseffekter af prisændringer, oplyser Solar. Tidligere var forventningen her 80 mio. kr.

Der er analysenyt om DFDS, der har fået hævet sit kursmål hos Carnegie til 460 kr. fra 420 kr. Anbefalingen er fortsat "køb". DFDS-aktien ligger 2,5 pct. højere i 271 kr.

NNIT er blevet hævet til "køb" fra "hold" hos SEB. Aktien stiger 0,7 pct. til 73,30 kr.

Pandora, der har fået skåret sit kursmål både hos Danske Bank og Jyske Bank, falder 1,4 pct. til 520,40 kr.

.\\˙ MarketWire