Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aktier: Bavarian trak mest ned på ny minusdag

9/8 17:04

De danske eliteaktier var igen i defensiven tirsdag, hvor blandt andet Bavarian Nordic fik klø efter en nedjustering fra et amerikansk vaccineselskab.

Desuden led Pandora under en nedjustering fra en kollega i smykkesektoren, Rockwool faldt på baggrund af en Nordea-analyse, og en opjustering fra Genmab endte som en slags kursmæssig fuser.

C25-indekset tabte 0,6 pct. til 1716,86 og er nu faldet tre børsdage på stribe.

- Jeg tror, at markedet er lidt afventende. Nu kommer der inflationsrapport i morgen fra USA og det gør bare, at investorerne er tilbageholdende, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank, til MarketWire.

BAVARIAN HAR DET SVÆRT

I bunden af det danske marked tabte Bavarian 8,3 pct. til 331,40 kr. oven i et fald på 8,4 pct. mandag.

Nedturen kom, efter at Bavarian satte lukkerekord onsdag i sidste uge i 401,70 kr. understøttet af et væld af nyheder om abekopper.

Siden meldte det amerikanske medicinalselskab Novavax tirsdag om et overudbud af coronavacciner - et marked som Bavarian håber at komme ind på, når det igangværende statsstøttede fase 3-studie med selskabets coronavaccine, om alt går vel, falder godt ud.

- Det er en markant nedjustering fra Novavax, som falder 31 pct. lige nu. Om det smitter af på Bavarian er svært at sige, men når aktien begynder at glide, og nogle føler de har en pæn gevinst, så kan det godt sætte gang i lidt i gevinsthjemtagning, siger Ole Kjær Jensen.

GENMAB STEPPER SIDELÆNS

I samme sektor formåede Genmab at stige 0,2 pct. til 2570 kr., efter at biotekselskabet mandag aften opjusterede forventningerne til 2022 forud for onsdagens regnskab for andet kvartal.

Genmab venter nu en omsætning på 12-13 mia. kr. mod tidligere 11-12 mia. kr., mens forventningerne til driftsoverskuddet er opjusteret til 3,8-5,4 mia. kr. fra 3,2-4,8 mia. kr.

En stor del af opjusteringen skyldes dog en styrkelse af dollar, som investorerne på forhånd har kunnet tage bestik af.

I samme branche steg Lundbeck 1,2 pct. til 34,58 kr. efter en opjustering, og Novo Nordisk rettede sig 2,2 pct. til 766,40 kr. efter bratte fald i sidste uge i forbindelse med halvårsregnskabet.

PANDORA-KOLLEGA NEDJUSTERER

Tilbage i den tunge af C25 faldt Pandora 7,2 pct. til 489,70 kr. Det skete efter en nedjustering fra den amerikanske smykkekæde Signet, der kan være et varsel om en træghed i salget på det vigtige amerikanske marked.

Pandora fik tirsdag desuden skåret sit kursmål hos både Danske Bank og Jyske Bank.

Også Rockwool faldt 4,9 pct. til 1781,50 kr., efter at Nordea havde skåret sin fair værdiberegning af aktien til 1825 kr. fra 2000 kr.

Og med i bunden var GN Store Nord, der bakkede 8 pct. til 239,50 kr.

Ifølge Ole Kjær Jensen kan det hænge sammen med, at en stribe regnskaber i den seneste tid har vist vigende efterspørgsel efter computerspil, hvilket kan være et skidt varsel for GN, der siden sidste års køb af Steelseries har styrket sin position på markedet for headsets til gamere.

SOLAR LYSER OP

Blandt sidepapirerne gjorde Solar det noget bedre med en stigning på 5,2 pct. til 711 kr., efter at selskabet opjusterede sine forventninger til hele 2022 oven på et godt andet kvartal og en forhøjelse af priserne.

Der var analysenyt om DFDS, der har fået hævet sit kursmål hos Carnegie til 460 kr. fra 420 kr. Anbefalingen er fortsat "køb". DFDS-aktien lukkede 2,7 pct. højere i 271,60 kr.

.\\˙ MarketWire