Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Ambu og Bavarian i top - Rockwool i bund i grønt marked

25/8 11:38

Ambu trækker fra i toppen af det danske eliteindeks torsdag middag, hvor der generelt er god stemning og fremgang til de fleste aktier.

Samlet stiger C25-indekset 0,8 pct. til 1728,22 efter en stigning på 1,2 pct. onsdag.

For Ambu sker fremgangen på baggrund af et regnskab, mens den generelle positive stemning kan ses i lyset af bedre end ventede tal for den tyske erhvervstillid, IFO, samt positive meldinger fra Kina, vurderer Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Vi ser et positivt marked efter en lidt småsur periode. Der er lidt comeback i dag, som blandt andet kan hænge sammen med udsigten til mere stimulans fra Kina. Det understøttede de asiatiske markeder og ruller lidt videre til os i Europa, mens der også indikeres en positiv åbning i USA, siger han.

Den kinesiske regering har optrappet den økonomiske stimulans med yderligere 1000 mia. yuan svarende til 146 mia. dollar til finansiering af hovedsagelig infrastrukturudgifter.

IFO-indekset i Tyskland udviklede sig samtidig bedre end ventet i august, da det kun faldt til 88,5 fra 88,7 måneden før. Det skal sammenlignes med markedskonsensus om indeks 86,8 ifølge Bloomberg News.

Desuden har markedsdeltagerne blikket rettet mod Jackson Hole-symposiet i USA, der finder sted torsdag og fredag, og hvor den amerikanske centralbankchef Jerome Powell skal tale.

AMBU TRÆKKER FRA

Øverst i indekset trækker Ambu fra med en stigning på 9,9 pct. til 79,22 kr., efter at selskabet leverede regnskab inden børsåbning.

Her bekræftede selskabet de foreløbige tal for kvartalet, som blev offentliggjort i starten af august. Omsætningen endte således på 1128 mio. kr. i kvartalet og var dermed en smule bedre end ventet blandt analytikerne. Her var på forhånd ventet en omsætning på 1124 mio. kr. ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg blandt op til 7 analytikere.

- Det tyder på noget lettelse, efter at aktien har haft en ekstremt hård periode op til, og det skal ses i det lys, siger Martin Munk.

Også Bavarian Nordic ligger med i toppen dagen efter, at selskabet offentliggjorde regnskab. Danske Bank har desuden hævet kursmålet for Bavarian-aktien til 460 kr. fra 375 kr., mens anbefalingen er uændret "køb", fremgår det af Bloomberg.

Aktien stiger torsdag middag 2,3 pct. til 371,90 kr.

Der er også medvind til ISS, der har haft flere gode dage efter selskabets regnskab og opjustering for et par uger siden. Aktien stiger 1,3 pct. til 134,25 kr. uden selskabsspecifikke nyheder torsdag.

PARKENS FCK KOM I CL

Parken, der onsdag steg 3,4 pct., fortsætter stigningen torsdag, hvor aktien henter 4,9 pct. til 95 kr.

Selskabet bag fodboldklubben F.C. København opjusterede sent onsdag forventningerne til hele året, efter at holdet spillede sig videre til Champions League, da returkampen mod tyrkiske Trabzonspor endte 0-0. Dermed avancerer FCK til det guldrandede gruppespil med samlet 2-1.

Parken venter nu en omsætning på 1175-1225 mio. kr. mod tidligere 1025-1075 mio. kr. Også overskuddet før skat får et pres op til 250-275 mio. kr. fra 125-150 mio. kr.

ROCKWOOL TIL BUNDS EFTER BYGE AF KURSMÅL

Rockwool ligger i bunden af C25 med et fald på 2,1 pct. til 1494,50 kr. Flere analysehuse har justeret deres regneark efter Rockwools halvårsregnskab onsdag og de foreløbige tal, som selskabet fremlagde i forbindelse med en nedjustering af forventningerne i sidste uge.

Senest har BNP Paribas sænket sit kursmål til 1750 kr. fra 2400 kr., mens Morgan Stanley har løftet sit kursmål med 50 kr. til 1780 kr., og ABG har sat sit op til 2020 kr. fra tidligere 1985 kr. De tre analysehuse gentager ifølge Bloomberg News deres anbefalinger på henholdsvis "neutral", "undervægt" og "køb". Men Rockwool har fået sænket anbefalingen til "sælg" fra "hold" af Nordea.

BRYGGERIER FÅR FOKUS

Carlsberg har fået løftet kursmålet af Morgan Stanley til 1000 kr. fra 925 kr. og anbefalingen er fortsat "ligevægt". Carlsberg stiger 0,4 pct. til 987,40 kr.

Royal Unibrew får samtidig indledt dækning af Jyske Bank, der giver bryggeriaktien anbefalingen "køb" og et kursmål på 725 kr. Det fremgår af en analyse fra banken.

Unibrew-aktien har været presset siden sidste sommer af stigende råvare- og energipriser, og det betyder ifølge analytiker Henrik Hallengreen Laustsen, at værdiansættelsen er faldet.

Aktien stiger 0,8 pct. til 589 kr.

.\\˙ MarketWire