Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk og Zealand Pharma annoncerer aftale for Zegalogue - NY2

7/9 08:31

Novo Nordisk og Zealand Pharma har indgået et kommercielt samarbejde for midlet Zegalogue.

Det meddeler selskaberne onsdag.

Aftalen dækker over en førstegangsbetaling på 25 mio. kr. til Zealand Pharma samt fremtidige udviklingskroner og milepælsbetalinger, der samlet kan løbe op i 290 mio. kr. inklusive forudbetalingen.

- Vi er ekstremt glade for at samarbejde med Novo Nordisk, en global leder inden for diabetes, om at bringe Zegalogue ud til mange flere patienter rundt om i verden, siger Adam Steensberg, MD, Chief Executive Officer for Zealand Pharm, i meddelelsen.

På den korte bane har Zealand udsigt til 45 mio. kr. i udviklings og regulatoriske milepæle, oplyser selskabet.

Zealand Pharma vil desuden modtage høje encifrede til lave tocifrede royalties af Novos salg af Zegalogue, som Zealand Pharma selv sendte på det amerikanske marked i juni 2021.

Der er tale om en nødpen til behandling af alvorlige episoder af for lavt blodsukker - også kaldet hypoglykæmi.

Salget har foreløbigt været begrænset, og Zealand sænkede i sit halvårsregnskab forventningerne til salget af Zegalogue til 11,5 mio. kr. i år fra tidligere estimeret 19 mio. kr.

Zealand bliver ansvarlig for planlagt udvikling og registrering af nødpennen uden for USA.

Zealand beholder i øvrigt rettighederne til en række andre udviklingsprogrammer med Dasiglucagon, der er den aktive ingrediens i Zegalogue.

.\\˙ MarketWire