Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Sydbank: Zealand-pen passer godt ind i portefølje - NY

7/9 09:35

Det giver god mening på begge sider af bordet, at Novo Nordisk og Zealand Pharma har indgået et kommercielt samarbejde for nødpennen Zegalogue, som Zealand står bag.

Det er vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, oven på meldingen onsdag morgen.

Der er tale om en nødpen til behandling af alvorlige episoder af for lavt blodsukker hos diabetikere - også kaldet hypoglykæmi.

- Fra Novos perspektiv, så passer den rigtig godt ind i deres portefølje. De skal ikke bruge mange flere eller særlige ressourcer på salget, så det er meget "plug and play", som kan indgå i det eksisterende, og som de kan få synergier fra, siger Søren Løntoft Hansen, der som analytiker dækker Novo Nordisk.

Zealand Pharmas investorer reagerer ved at sende aktien op med 7,5 pct. til 133,80 kr. kort efter åbning, mens Novo-kursen reagerer mere afdæmpet med et fald på 0,7 pct. til 776,30 kr.

LÆNER SIG OP AD STRATEGI

Det er Zealand Pharma, der har udviklet pennen, men salget har ikke fået den medvind, som selskabet havde håbet på. Det kan samarbejdet med Novo være med til at forbedre, konstaterer analytikeren.

- Nødpennen bliver en del af en velsmurt forretning, hvor Novo er globale, og hvor de kan udnytte potentialet langt bedre, end Zealand kan, siger Søren Løntoft Hansen.

Salget gennem Zealand Pharma har også foreløbigt været begrænset. Zealand sænkede i forbindelse med sit halvårsregnskab forventningerne til årets salg af Zegalogue til 11,5 mio. kr. fra tidligere estimeret 19 mio. kr.

Aftalen er desuden helt i tråd med Zealand Pharmas planer om i højere grad at stå for udvikling frem for salg, som man i stedet vil varetage gennem partnerskaber.

- Det læner sig op ad deres strategi om udvikling. Deres kernekompetencer er ikke i det salgsmæssige men i udviklingen, lyder det fra Sydbank-analytikeren.

Aftalen dækker over førstegangsbetaling, udviklingskroner og milepælsbetalinger, der samlet kan løbe op i 290 mio. kr. Zealand Pharma vil desuden modtage høje encifrede til lave tocifrede royalties af Novos salg af Zegalogue, som Zealand Pharma selv sendte på det amerikanske marked i juni 2021.

Også Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, ser positivt på aftalen.

- Zealand Pharma har med valget af Novo Nordisk valgt den største og stærkest gorilla partner til Zegalogue. Det vil ikke kun have en økonomisk betydning, men vil også få vist varemærket Zealand Pharma frem og ud i verden. Kommercielt er kontrakten god, men ikke fænomenal, men det er en blåstempling og det er meget værd, skriver han i en kommentar.

.\\˙ MarketWire