Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Mærsk og banker medvirker til tredje C25-løft på stribe

12/9 09:15

Stigningerne fortsætter for tredje børsdag på stribe mandag, hvor der atter er fremdrift i banksektoren efter sidste uges markante renteforhøjelse.

Også SAS er i overskrifterne, efter at en amerikansk domstol har godkendt vilkårene i det tidligere annoncerede lån på 700 mio. dollar fra kapitalfonden Apollo Global Management.

C25-indekset ligger efter få minutters handel til en gevinst på 0,3 pct. til 1654,05. Indekset steg også torsdag og fredag med 1,3 pct. begge dage.

Herhjemme er bankerne atter i fokus. Fredag fortsatte sektoren de positive takter fra torsdag efter ECB's renteforhøjelser - og den efterfølgende renteforhøjelse også fra Danmarks Nationalbank, der vil gøre det nemmere for sektoren at tjene penge.

Ifølge Børsen vil Nordea nu tilbyde sine kunder en rente på 1,5 pct., hvis de binder deres indlån i længere tid.

Jyske Bank stiger 1,3 pct. til 411,10 kr., Danske Bank ligger 1,2 pct. højere i 103,30 kr., og Nordea kan notere et plus på 0,7 pct. til 71,82 kr.

Danske Bank har løftet sit kursmål for Jyske Bank til 480 kr. fra 360 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

MÆRSK RETTER SIG

Blandt C25-aktierne har også A.P. Møller-Mærsk startet ugen godt, men uden bagvedliggende nyheder. B-aktien vinder 2,4 pct. til 16.620 kr. efter store fald de seneste uger, hvor fragtraterne er dykket væsentligt. Torsdag i sidste uge ramte Mærsks B-aktie det laveste niveau siden juli med en lukkekurs på 16.165 kr. Man skal bare tilbage til den 16. august for at finde en lukkekurs lige over 20.000 kr.

SAS TAGER ENDNU ET SKRIDT MOD REKONSTRUKTION

SAS fik sent fredag aften godkendt, at luftfartsselskabet modtager et lån på 700 mio. dollar (cirka 5,2 mia. kr.) fra kapitalfonden Apollo. Det er den amerikanske domstol, som har ansvaret for arbejdet med SAS' rekonstruktion, som nu har givet grønt lys. Det er afgørende for, at SAS kan komme videre med sin redningsplan, vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

- Lånet er først og fremmest afgørende for, at SAS kan betale sine regninger til leverandører og personalet hen over det næste års tid, siger han. Og så er det en garanti for, at man kan holde konkursbegæringerne væk fra selskabet i en periode, hvor man forsøger at gennemføre en redningsplan, siger han.

SAS stiger mandag morgen 3 pct. til 0,40 kr.

DRILLING NÆRMERE FUSION

Maersk Drilling kan notere sig, at 89,73 pct. af aktionærerne har accepteret det frivillige ombytningstilbud af aktier, der var søsat i forbindelse med sammenlægningen af Noble Corporation og Maersk Drilling.

Det giver aktionærerne i Noble mulighed for at erhverve hele aktiekapatalen, fremgik det af en meddelelse fredag.

Drilling-aktien falder 0,3 pct. til 382,60 kr. efter en stigning på 9 pct. fredag.

.\\˙ MarketWire