Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk og partner aflyser sejladser til Europa i oktober

14/9 10:08

A.P. Møller-Mærsk og partner-rederiet MSC aflyser flere sejladser fra Kina til Europa.

Det indikerer, at rederierne forudser en lavere efterspørgsel efter containerfragt i den kommende tid, skriver analysehuset Alphaliner i sit seneste nyhedsbrev.

- Ruterne er blanke (aflyste, red.) for at tilpasse kapaciteten til den forventede lavere efterspørgsel, skriver Alphaliner.

Det stemmer samtidig overens med de seneste uger udvikling i raterne, der i sidste uge endnu engang viste fald på flere nøgleruter.

Aflysningerne begynder under den forestående Golden Week i Kina, der falder på den første uge i oktober og vil fortsætte de følgende tre uger. Golden Week betyder desuden som regel, at der er mindre arbejdskraft i både havne og terminaler i Kina, fordi de ansatte deltager i helligdagsugen.

Ved at aflyse sejladser forsøger man at regulere og styre den tilgængelige kapacitet, som i sidste ende er med til at holde hånden under fragtpriserne.

I alt har A.P. Møller-Mærsk, der sejler på ruterne mellem Kina og Nordeuropa sammen med partneren MSC, planlagt ni aflysninger i perioden, skriver Alphaliner.

De to rederiers alliance på ruterne går under navnet 2M.

Også flere af de øvrige rederier, der sejler på ruterne, forventer lavere efterspørgsel og har skåret i sejlprogrammet. Ifølge Alphaliner er der dog ikke meldt noget konkret ud.

Det er normal praksis, at enkelte sejladser aflyses i forbindelse med Golden Week og den efterfølgende periode.

.\\˙ MarketWire