Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Jyske Bank topper igen i fortsat nervøst marked

14/9 11:36

Jyske Bank er endnu en gang i kridthuset hos investorerne onsdag, hvor flere af de aktier, der fik klø tirsdag, også kommer igen.

Tirsdag fik markedet sig en gevaldig forskrækkelse af højere end ventede inflationstal fra USA, der med et slag ændrede farven i både Europa og USA fra grøn til rød.

Onsdag puster investorerne igen ud, og C25-indekset har flere gange svinget mellem små plusser og små fald.

Ud på formiddagen ligger indekset 0,3 pct. lavere i 1623,35 - uden voldsomme udsving i nogen af elitepapirerne.

- Det er stadig de dårlige nøgletal fra tirsdag, som markedet har det lidt svært med. Markedet kom kraftigt ned på baggrund af inflationstallene fra USA, og det er det, der stadig styrer det hele. Så vi danser lidt omkring udgangspunktet, siger Mads Zink, der er chefaktiehandler hos Danske Bank, til MarketWire.

Han forstår godt den kraftige reaktion, som blev udløst af inflationstallene tirsdag.

- Jeg kan godt forstå, at markedet blev lidt nervøst. Inflation er stadig den største bekymring for investorerne. Så det var ikke overraskende, at markedet faldt, og at det var de cykliske aktier, der blev hårdest ramt, siger chefhandleren.

- Det betyder formentlig, at Federal Reserve skal hæve renten kraftigt igen ved næste rentemøde. 75 basispoint virker til at være priset ind i markedet, men man kan heller ikke helt afvise 100 basispoint, fortsætter han.

JYSKE BANK STADIG GAVNET AF STIGENDE RENTER

Jyske Bank har lagt sig i spidsen for det danske eliteindeks med sin stigning på 2,3 pct. til 438,50 kr.

Det sker, efter at aktien tirsdag var det eneste papir i grønt i C25-indekset.

Bankaktien er fortsat understøttet af stigende renter, og samtidig har Handelsbanken løftet sit kursmål for kollegaen til 600 kr. fra 500 kr. og løftet den langsigtede anbefaling til "outperform".

Den gode udsigt for Jyske Bank ser Handelsbanken desuden på baggrund af bankens opkøb af netop Handelsbankens danske aktiviteter, der ventes godkendt inden årets udgang.

- Vi vurderer, at opkøbet af Svenske Handelsbanken Danmark vil løfte Jyske Banks nettoresultat med omkring 25 pct. i 2024 og med en fuld årlig effekt fra 2025, skriver Handelsbanken i et analysenotat.

CHR. HANSEN OG NOVOZYMES RAMT AF NEGATIVE ANALYSER

I bunden af C25-indekset er Chr. Hansen Holding og Novozymes onsdag formiddag.

Det sker, efter at begge har modtaget negative analysekommentarer fra amerikanske Jefferies, som har indledt dækning af førstnævnte og sænket anbefalingen af Novozymes.

For ingredienskoncernen Chr. Hansen ser Jefferies ikke umiddelbart nogen lys fremtid.

Derfor er analysedækningen blevet indledt med den negative anbefaling "underperform" og et kursmål på 380 kr., viser data fra Bloomberg News.

Aktien falder med 2,5 pct. til 401,40 kr. onsdag formiddag.

Novozymes bakker med 2,4 pct. til 406,50 kr., efter at Jefferies her har sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" og skruet kursmålet ned til 450 kr. fra 520 kr.

Lidt genrejsning er der også til Ambu, der uden selskabsspecifikke nyheder stiger med 1,9 pct. til 73,58 kr., og også Mærsk-aktierne kommer lidt igen med et plus på 0,9 pct. til 16.360 kr. for B-aktien.

.\\˙ MarketWire