Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Sydbank: Træg ordreindgang kan pege både op og ned

14/9 12:12

Vestas har offentliggjort selskabets første ordre i kvartalet. Hvis den træge ordretendens er udtryk for færre ordre i markedet, er det et problem for Vestas.

Hvis det er udtryk for, at det tager længere tid at færdiggøre kontrakter grundet prisstigninger, så er det til at leve med.

Det siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, til MarketWire om Vestas-ordren.

Vindmølleproducenten er løbet med en ordre på 43 megawatt, MW, i New Zealand. Der er tale om den første af slagsen, som Vestas har annonceret i dette kvartal.

Ifølge Jacob Pedersen er det bestemt tilladt at være nervøs ved den nuværende udsigt, men hvis man ser på systematikken, så ved man godt, at det kan gå stærkt lige pludseligt.

- Ordrer kommer ikke som perler på en snor, og jeg vil være forsigtig med at gøre ballet op, før vi har sunket nytårschampagnen, siger Jacob Pedersen.

Han påpeger, at der ofte kommer en bunke ordre ved udgangen af kvartalerne, men de er mindre i skala og omfang de seneste kvartaler.

- Men ser man på virkeligheden for opførelse af vindmøller, så vil der komme en acceleration både i det europæiske og amerikanske marked, siger aktieanalysechefen.

Vestas-aktien falder 1,3 pct. til 173,34 kr. onsdag formiddag.

.\\˙ MarketWire