Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-konkurrent tilføjer ny vindmølle til sortimentet

15/9 08:36

Den tyske vindmølleproducent Nordex udvider sin mølleflåde med en ny model for bedre at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel på vindmøller.

Det skriver selskabet i en meddelelse torsdag.

Vestas-konkurrentens nye mølle - med det mere tekniske navn N175/6.X - kan opnå et ekstra udbytte på 7-14 pct. i forhold til tidligere modeller på grund af møllens større rotor.

Det vil især være i perioder med svag vind, hvor den kan producerer op til 20 pct. mere end sine forgængere. Dette er en fordel for operatørerne, da elpriserne normalt er højere i perioder med svag vind, skriver Nordex.

Det fremgår også, at møllen vil lægge sig op ad søstermodellen N163/6.X. i form af eksempelvis styresystem.

Det betyder, at udviklingsprocessen vil være mere effektiv og eksisterende leverandører og produktionskapaciteter kan bruges til den nye turbine, lyder det fra selskabet.

Møllen er designet til en driftslevetid på 25 år, men kan under visse omstændigheder fungere op til 35 år.

Den nye model vil være tilgængelig i hele verden, men Nordex forventer, at den største efterspørgsel vil være i Europa, især i begyndelsen af serieproduktionen.

.\\˙ MarketWire