Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chemometec med stærkt årsregnskab - især USA trækker op

15/9 10:01

Chemometec, der producerer analyseudstyr til tælling af celler, kommer ud af regnskabsåret for 2021/22 med en rekordhøj vækst, der især er drevet af det nordamerikanske marked.

Det fremgår af det fulde regnskab torsdag, hvilket bekræfter de tal, som selskabet delvist offentliggjorde onsdag.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, landede på 223 mio. kr. mod 136 mio. kr. for det forgangne regnskabsår.

Det kom ud af en omsætning, som steg 52 pct. til 427 mio. kr. fra tidligere 281 mio. kr. i 2020/21.

- Fremgangen kan især tilskrives en betydelig fremgang på det nordamerikanske marked, som er drevet af høje vækstrater inden for cellebaseret terapi, siger Steen Søndergaard, der er administrerende direktør, i regnskabet.

Han påpeger, at efter CAR-T terapi til behandling af visse typer cancer relateret til blod blev godkendt i USA i 2017, så er markedet vækstet en del.

Hvis man ser isoleret på USA og Canada, så har selskabet her omsat for 247,8 mio. kr. mod 141,6 mio. kr. i regnskabsåret 2020/21. Det er en vækst på 75 pct., og regionen udgør nu 58 pct. af den samlede koncernomsætning.

Cellebaseret terapi er Chemometecs vigtigste forretningsområde.

- Vi forventer, at der i de kommende år fortsat vil være fremdrift i udviklingen af nye behandlingsmetoder inden for dette felt, om end væksten over tid kan variere, siger Steen Søndergaard.

Trods den store resultatfremgang udbetaler Chemometec ikke udbytte for 2021/22.

- Dette skal blandt andet ses i lyset af planerne om investering i at understøtte den fortsatte vækst via udvidelse af både produktions- og lagerkapaciteten, forklarer selskabet.

Onsdag blev forventningerne til selskabets regnskabsår for 2022/23 offentliggjort før tid, da de ved en fejl var blevet fremvist ved et investormøde.

Selskabet venter i det nye regnskabsår en omsætning på 485-505 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 245-260 mio. kr.

Desuden venter selskabet at investere i omegnen af 70 mio. kr. til blandt andet produktudvikling, patenter og produktionsfaciliteter.

Chemometec-aktien falder 1,4 pct. til 719,50 kr. torsdag formiddag på den danske børs.

.\\˙ MarketWire