Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Saxo Bank: Hollandsk Spac-notering giver struktur og likviditet

15/9 15:28

Børsplanerne har længe ulmet hos Saxo Bank, hvis ejere nu ser sit snit til en notering på børsen i Amsterdam ad bagvejen.

Saxo Banks store aktionærer kinesiske Geely og finske Sampo undersøger sammen med stifter og topchef Kim Fournais muligheden for en fusion med det Amsterdam-noterede selskab Disruptive Capital Acquisition Company (DCAC).

- Som du sikkert har bemærket, har Geely også noteret Volvo og Polestar, og det har altid været en vinkel for os at blive børsnoteret. Det har været på paletten i mange år, og det giver meget god mening nu. I forhold til Sampo så har de solgt ud af Nordea og skal fokusere på forsikringsdelen. Derfor er det også en god idé for dem at få likviditet i den her aktie (Saxo Bank, red), siger stifter og topchef Kim Fournais til MarketWire.

DCAC er en såkaldt Spac - en forkortelse for Special Purpose Acquisition Company. Der er tale om en tom børsskal med aktionærer, en kontantbeholdning og ambitioner om at købe et selskab, i dette tilfælde en finansiel virksomhed, og derved føre det på børsen.

ER I FORVEJEN STOR I HOLLAND

At Saxo Banks valg er faldet på den hollandske børs skyldes derfor blandt andet, at det er her, at Spac'en er noteret, men også at der er tale om Europas største aktiebørs, fortæller topchef Kim Fournais.

Desuden har Saxo Bank et af sine største kontorer her efter købet af Binckbank for nogle år siden i en handel til over 3 mia. kr. Også timingen er interessant.

- For Saxo Bank er det et ganske spændende tidspunkt, for vi er stort set færdige med integrationen af Binckbank. Det er noget, vi har investeret rigtig mange penge, tid og ressourcer i, og vi mener, at noteringen vil give nogle gode muligheder for fremtiden, siger Kim Fournais.

VÆRDI PÅ 2 MIA. EURO

At noteringsplanerne meldes ud på et tidspunkt, hvor finansmarkederne er præget af usikkerhed, er ikke så afgørende, da der ikke udstedes nye aktier i forbindelse med noteringen.

- Vi laver ikke en fuld børsnotering. Vi laver en "listing". Skulle vi lave en fuld børsnotering, skulle vi ud og have et stort antal aktier i fri handel og ud og sælge mange aktier. Det er egentlig ikke Geelys og Sampos ønske nu, og mit ønske er jo at købe ind i det her, fordi jeg er langsigtet investor. Og det er der sikkert nogle andre fra Saxo Bank, der også gør.

- Så det er mere for at få en struktur, som giver noget likviditet og en børsskal. Og så i stedet for at lave et stort "road show" med salg af mange aktier, så er det her tiltænkt færre investorer og noget mindre free float. Så det er en anden situation end en fuld børsnotering, og det er egentlig også derfor DCAC er relevant for os, siger Kim Fournais.

Den potentielle transaktion værdisætter Saxo Bank til omkring 2 mia. euro, eller næsten 15 mia. kr.

Rent praktisk vil transaktion foregå ved, at DCAC køber en mindre del af Saxo Bank-aktierne og herefter fordeler dem til sine nuværende ejere.

Planen er derefter at likvidere DCAC, mens Saxo Bank fortsætter som den børsnoterede del.

Geely og Sampo, der ejer henholdsvis 50,8 pct. og 19,5 pct. af aktierne i Saxo, vil ifølge planerne nedbringe deres ejerandele ved salg af et begrænset antal aktier, mens Kim Fournais modsat planlægger at øge sin ejerandel, der i dag er på 27,5 pct.

FÅR PRISSAT SAXO BANK

DCAC har knap 150 mio. euro til rådighed og kan altså købe en mindre andel af Saxo Bank og fordele til sine aktionærer.

- Det vi vil her er ikke nødvendigvis at få en hel masse investorer ind, men mere at få en struktur, som gør, at vi har likviditet i aktien, og efterhånden som vi udvikler virksomheden videre, vil det være nemmere, når der allerede er en pris, at få flere investorer ind, siger Kim Fournais.

Desuden giver børsnoteringen lettere adgang til opkøb.

- Det er klart, at en fordel ved en notering er, at man får en "aquisition currency" (opkøbsvaluta). Vi har ingen som helst konkrete planer om opkøb nu, men det er selvfølgelig en af de parametre, hvor det er en fordel at være børsnoteret, siger Kim Fournais.

Han glæder sig i øvrigt til at se markedets daglige vurdering af, hvad Saxo Bank er værd.

.\\˙ MarketWire