Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank får påbud om styrkelse af sikring mod hvidvask

16/9 10:42

Finanstilsynet har efter inspektion i Jyske Bank givet banken er række påbud om styrkelse af sikringen mod hvidvask, oplyser tilsynet i en meddelelse.

Inspektionen fokuserede på en afdeling med ansvar for afviklingsportefølje af kunder med boliglån i Sydeuropa, som blev suppleret med en undersøgelse af Private Banking kunder med primær fokus på de udenlandske kunder - herunder inaktive kundeforhold.

Finanstilsynet vurderer generelt, at Jyske Banks iboende risiko for at blive brugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme er høj. Finanstilsynets vurdering er baseret på bankens størrelse og forretningsmodel, der indeholder en række produkter og kunder, der må anses som høj risiko.

De efterfølgende påbud er primært rettet mod afdelingen, der håndterer de udenlandske boliglån i Sydeuropa.

Banken har fået påbud om at revidere sine skriftlige forretningsgange, og banken har i forhold til afdelingen med afviklingsporteføljen fået påbud om at træffe passende foranstaltninger for at imødegå risikoen for hvidvask og finansiering af terrorfinansiering, herunder overveje, om forretningsforbindelsen skal afvikles, hvis banken bliver bekendt med, at de oplysninger, som er indhentet om kunden, er utilstrækkelig og ikke kan ajourføres.

Finanstilsynet har også givet påbud om at udføre tilstrækkelige interne kontroller, så Jyske Bank sikrer, at afdelingen med afviklingsporteføljen efterlever bankens interne forretningsgange, og at banken opfylder hvidvasklovens krav, herunder vedrørende kundekendskab.

Jyske Bank har i forhold til de to afdelinger fået påbud om at ajourføre kundekendskabsoplysninger, der er mangelfulde eller ikke er ajourførte. I forhold til afdelingen med afviklingsporteføljen har banken fået påbud om at foretage den fornødne løbende overvågning af sine kunder, herunder om nødvendigt indhente dokumentation for midlernes oprindelse.

Dertil hører et påbud om at udarbejde tilstrækkelige procedurer for risikoklassifikation af kunder. Og i forhold til afdelingen med afviklingsporteføljen har Jyske Bank fået påbud om at udføre skærpede kundekendskabsprocedurer for de kundeforhold, hvor banken vurderer, at der er øget risiko for hvidvask eller finansiering af terrorisme.

Øvrige påbud omfatter undersøgelse af mistænkelige transaktioner. Det skal blandt andet sikre, at resultaterne af disse undersøgelser noteres og opbevares, samt underretning til Hvidvasksekretariatet ved mistanke om, eller når banken har rimelig grund til at formode, at en transaktion, midler eller en aktivitet vedrørende specifikke kunder har eller har haft tilknytning til hvidvask eller finansiering af terrorisme.

.\\˙ MarketWire