Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank/CEO: Nogle kalder banker en "hedge" mod stigende renter

16/9 12:36

Danske Bank og de øvrige banker har lige nu stor gavn af de stigende renter, som i sidste ende fører til højere indtægter, der luner i bankernes regnskaber.

Samtidig sker det på en kedelig baggrund, der er præget af geopolitisk usikkerhed, stigende energipriser og inflation, som flere af verdens centralbanker kæmper for at slå ned.

Og det er værd at holde for øje, når man som investor kigger på bankaktier som Danske Banks, lyder det fra bankens topchef Carsten Egeriis.

- Nogle vil sige, at banker er en slags "hedge" mod stigende renter, fordi vi får en fordel ud af højere renter, men samtidig er der spørgsmålet om risikobilledet, siger topchefen i forbindelse med et oplæg hos investeringsselskabet HC Andersen Capital.

- Der er meget risiko i forhold til kreditsiden og det at låne penge ud. I tider med usikkerhed handler det præcis om balancen mellem den stigende indtægt fra højere renter og så konsekvensen af kreditkvaliteten og de ting, der sker på den front, siger han videre.

Han uddyber, at der generelt er to områder, der har tendens til at kunne gå galt i en tid med recession. Der er tale om ejendomme og "leverage finance", som er finansiering til selskaber, der har oparbejdet for stor gæld. Og sidstnævnte har Danske Bank kun meget lille eksponering mod.

For ejendomsområdet inddeler han det i flere områder, hvor lån til private hjem er forbundet med mindst risiko.

- Den del er vi komfortable med, og der er ikke mange forstyrrelser på det område, fordi alle skal have et hjem, siger Carsten Egeriis.

Omvendt er der mere risiko forbundet med kommercielle ejendomme såsom virksomheders kontorer og varehuse, der i højere grad bliver påvirket af den økonomiske situation, lyder det fra topchefen.

.\\˙ MarketWire