Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu går fri af kinesisk udelukkelse af udenlandsk medicinaludstyr

19/9 11:56

Kina arbejder på at forbyde medicinsk udstyr, der er produceret uden for landets grænser. Det har sat flere internationale selskaber i en situation, hvor der må vælges mellem at forlade det kinesiske marked eller give myndighederne indblik i deres teknologi.

Det er blandt andet endoskoper produceret uden for Kina, der er omfattet af forbuddet, skriver det japanske medie Nikkei.

Og derfor står danske Ambu, der har dele af sin produktion i Kina, fordelagtigt, meddeler selskabet til MarketWire.

- Da Ambu har produktion i Kina, står vi fordelagtigt i forhold til at kunne blive ved med at levere medicinaludstyr til det kinesiske marked, fremgår det af et skriftligt svar.

Endoskopproducenten fortæller videre, at man følger situationen i Kina tæt og "løbende evaluerer kommende produktlanceringer- og portefølje i relation til den lokale situation og dynamikkerne på det kinesiske marked".

Ambu har foruden produktionen i Kina også fabrikker i Malaysia, USA og Mexico.

Det er blandt andet lokale regeringer i de kinesiske provinser Hubei, Anhui, Shanxi og Ningxia Hui, der har udelukket medicinaludstyr, der er produceret uden for Kina.

Beslutningen anses ifølge Nikkei at være affødt af et internt notat fra Kinas regering fra maj 2021, hvori det kræves af hospitalerne, at 315 genstande, heriblandt endoskoper, skal være produceret i Kina. Også udstyr til røntgenbilleder og MR-scanninger optræder på listen.

Det betyder, at selskaber med produktion i udlandet risikerer at blive udelukket fra de kinesiske hospitaler. Det er dog ikke alle kinesiske hospitaler, der efterlever påbuddet fra regeringen endnu.

En kilde fortæller Nikkei, at større hospitaler i Beijing, Shanghai og Guangdong sammen med andre provinser i højere grad er begyndt at begrænse køb af udenlandsk produceret medicinaludstyr.

.\\˙ MarketWire