Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Vestas hang i bremsen i rødt C25

19/9 17:07

Påmindelsen om en mulig svag ordreindgang hos Vestas var mandag med til at lægge pres på vindmølleaktien, der også blev præget af generelt negativ stemning forud for onsdagens rentemelding fra centralbanken, Federal Reserve, Fed, i Washington.

- Nu går vi ind i en uge, hvor vi får fuld fokus på Fed, som skal på banen med sin rentemelding og rentemøde. Jeg forestiller mig, at man har et marked, der er lidt afventende over for det. Det ligger til 75 basispunkter, men der er også nogle, der snakker om 100, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

Senioraktierådgiveren regner med et afventende marked, da markedsdeltagerne går i ind i en uge med fuld fokus på den amerikanske centralbank, som skal på banen med rentemøde og efterfølgende rentemelding.

Med til at holde investorerne på sidelinjen var også, at børsen i London holdt lukket mandag, som følge af Dronning Elizabeth II's begravelse, og det lagde ifølge Martin Munk en dæmper på aktiviteten og volumen i markedet.

Den negative tendens fortsatte mandag med et fald til C25-indekset på 0,7 pct. til 1534,19 efter fredagens nedtur på 2,6 pct.

I toppen af C25-indekset endte Pandora med et plus på 3,1 pct. til 418,90 kr., da smykkeaktien fulgte efter europæiske luksusvareproducenter, der blev løftet af, at Kina genåbnede den kinesiske millionby Chengdu.

Mærsks B-aktie steg 2,2 pct. til 14.960 kr., og aktien kom dermed lidt igen efter fald torsdag og fredag på henholdsvis 4 pct. og 5,3 pct.

VESTAS FIK SIN ANDEN ORDRE I TREDJE KVARTAL

Vestas offentliggjorde mandag sin anden ordre i tredje kvartal, og der er ifølge Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, ikke meget at lade champagnepropperne springe for i forhold til ordrerne i Vestas i øjeblikket.

Indtil videre er der bekræftet to ordrer på i alt 147 megawatt. I tredje kvartal af 2021 annoncerede Vestas 3167 MW, mens den samlede ordreindgang landede på 3727 MW.

- Denne ene ordre ændrer dog ikke på, at det har været et usædvanligt magert indtryk, vi har fået indtil videre i kvartalet. Det magre indtryk kommer efter et par kvartaler, hvor ordreindgangen har været skuffende, siger Jacob Pedersen.

Vestas-aktien lukkede med et fald på 5 pct. i 154,66 kr. i bunden af eliteindekset.

Forsikringsselskabet Tryg fik sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af den britiske bankkoncern HSBC. Kursmålet er uændret 185 kr.

Forsikringsaktien faldt 0,2 pct. til 165,60 kr.

Bavarian Nordic tabte 0,7 pct. til 221,20 kr. til trods for, at finanshuset Jefferies løftede sit kursmål til 310 kr. fra 280 kr.

Ambu-aktien lukkede med et fald på 4,6 pct. til 65,24 kr. i det laveste niveau i mere end fem år.

Generelt var medicinalsektoren blandt de dårligst performende sektorer i Europa, og i Danmark gik det blandt andet ud over Genmab, der tabte 3,2 pct. til 2595 kr.

RYGTER OM NY BIF-STORAKTIONÆR

Jan Bech Andersen, der er storaktionær i Brøndby IF med en ejerandel på 54,6 pct., nærmer sig ifølge Ekstra Bladet et større salg af dele sin aktiepost inden for uger eller dage.

Selskabet bekræfter, at man "løbende modtager henvendelser fra interesserede investorer og fortsat har dialog med investorer for at afdække mulighederne for en mulig investering".

Aktien steg 12,7 pct. til 0,5960 kr.

RTX OPJUSTEREDE EFTER BEDRE END VENTET ORDRELEVERING

RTX steg 4,4 pct. til 131,60 kr. efter en opjustering som følge af en bedre ordrelevering og tegn på, at komponentmanglen i elektronikbranchen har vist begyndede tegn på at lette sine forventninger til omsætningen og driftsoverskuddet for perioden.

Selskabet ser nu en omsætning på omkring 650 mio. kr. fra 550-610 mio. kr. og et driftsoverskud på 40 mio. kr. fra før 10-30 mio. kr.

Intermail meddelte, at bestyrelsen har besluttet at igangsætte en strategisk gennemgang af selskabet, der har til formål at afklare, hvordan Intermail bedst kan positionerne sig til ændringerne i markedet.

Kommunikationsaktien steg 1,9 pct. til 16,50 kr.

.\\˙ MarketWire