Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GN/Danske: Stadig stort potentiale trods recessionsscenarie

22/9 10:14

Selv i et scenarie med global recession er der fortsat stort potentiale i aktien i GN, lyder vurderingen fra Danske Bank.

I et analysenotat torsdag sænker banken sit kursmål for GN-aktien til 400 kr. fra 405 kr., men fastholder den positive anbefaling "køb".

Det indikerer fortsat et kurspotentiale på knap 140 pct. i forhold til den aktuelle kurs på 166,85 kr. torsdag, hvor GN falder med 2 pct.

- I et globalt recessionsscenarie ser vi risiko for et fald på cirka 20 pct. i forhold til det nuværende konsensus for driftsresultatet (EBITA) for 2023. Dette indikerer stadig en værdisætning på kun 10-11 gange EV/EBITDA (indtjeningen i forhold til den samlede værdi inklusive gæld, red.) for 2023, hvilket efterlader cirka 70 pct. stigningspotentiale for aktien, hvis multiplerne venter tilbage til sit ti års gennemsnit, skriver analytiker Christian Sørup Ryom blandt andet i analysen.

- Derfor vurderer vi, at det nuværende niveau allerede indregner en alvorlig recession, fortsætter han.

GN er med torsdagens fald dykket med samlet set knap 60 pct. i år. Aktien er faldet de seneste otte handelsdage på stribe.

.\\˙ MarketWire