Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Overblik: Seks centralbanker har hævet indlånsrenten - NY

22/9 13:14

Ugen har i den grad stået i rentemødernes tegn. Her er centralbanker fra nær og fjern mødtes for at afgøre kursen for deres rente i et forsøg på at tøjle den tårnhøje inflation, der især præger Europa og USA.

Ikke overraskende har de store centralbanker heller ikke denne gang holdt sig tilbage med at løfte renten - med undtagelse af en enkelt.

Her er et overblik over centralbankernes renteændringer i ugens løb:

* USA's centralbank, Federal Reserve, hævede ganske som ventet onsdag sin rente med 75 basispoint til 3,0-3,25 pct. Det er det tredje løft i år af den størrelse. Centralbanken venter for resten af året løft på samlet 1,25 pct.point.

* Sveriges Riksbank tog tirsdag analytikerne på sengen, da den løftede sin rente med 100 basispoint - det største løft i 30 år - til 1,75 pct. Der var ventet et løft på 75 basispoint. Samtidig oplyste centralbanken, at den ser inflationen lande på 1,6 pct. mod 2,0 pct. i 2024, mens væksten ventes at aftage 0,7 pct.

* Den Schweiziske Nationalbank løftede torsdag sin rente med 75 basispoint til 0,5 pct. og sagde dermed farvel til negative renter. Størrelsen på renteforhøjelsen var da også ventet.

* Japans centralbank, Bank of Japan, fastholdt som ventet torsdag sin rente på minus 0,1 pct. Centralbanken har som en af de eneste valgt at fastholde en lempelig pengepolitik.

* Norges Bank løftede torsdag sin styringsrente med 50 basispoint til 2,25 pct. Det var helt som ventet af analytikerne.

* Bank of England hævede ligeledes torsdag sin styringsrente med 50 basispoint som forventet til 2,25 pct.

.\\˙ MarketWire