Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Barske rentemeldinger sender igen aktierne ned

22/9 15:46

Små negative udsving præger det amerikanske aktiemarked fra åbningen torsdag, efter at investorerne har fordøjet onsdagens rentemeddelelse fra den amerikanske centralbank.

Banken hævede som ventet renten med 75 basispoint, men varslede også tungere renteforhøjelser i år og ind i 2023 end ventet.

Blandt andet indikerer den nuværende udstukne rentebane, at renten vil blive hævet med yderligere 125 basispoint i år til 4,25-4,5 pct., samt at renten ved udgangen af 2023 vil ligge på 4,5-4,75 pct.

Og udsigten til fortsatte stramninger af pengepolitikken har fået flere til at spå, at væksten vil klinge af, og at økonomien kommer på skrump.

- Vi forudser en mild recession i det tidlige 2024. Rentekomitéens skridt øger vores overbevisning og risikoen for en endnu tidligere recession, vurderer analytikere fra Société Générale ifølge finansmediet Investing.com.

S&P 500-indekset falder 0,1 pct. fra åbningen. Nasdaq-indekset falder 0,2 pct., og Dow Jones-indekset taber 0,1 pct.

Onsdag faldt det brede S&P 500-indeks med 1,7 pct., men var flere gange hen over onsdagen også i positivt terræn med en top i et plus på 1,3 pct. Dow Jones tabte sideløbende 1,7 pct., og Nasdaq droppede 1,8 pct.

SALESFORCE TIL VEJRS

Det amerikanske cloudbaserede softwarehus, Salesforce, starter godt ud torsdag med en stigning på 2,5 pct.

Selskabet annoncerede torsdag efter børslukketid, at det frem til udgangen af regnskabsåret 2025/26 venter en årlig akkumuleret vækst på 17 pct. på sin toplinje. Det vil i givet fald sende salget op i 50 mia. dollar.

Det fremgår ifølge Bloomberg News af en investorpræsentation.

Væksten ses drevet af den nuværende produktportefølje af softwareapplikationer til virksomheders økonomi- og salgsafdelinger.

Samtidig sigter Salesforce efter en driftsmargin på 25 pct. i 2025/26.

MCDONALD'S HVIRVLET IND I RETSSAG

Fast-food giganten McDonald's kan også få opmærksomhed. Selskabet har udsigt til en retssag om racediskrimination på op mod 10 mia. dollar, skriver Reuters.

Selskabet skal forsvare sig mod medieentreprenøren Byron Allen, der beskylder fastfoodkæden for "racemæssige stereotyper" ved ikke at reklamere i medier, der ejes af sorte, skriver Reuters.

I en afgørelse fredag sagde den amerikanske distriktsdommer Fernando Olguin i Los Angeles, at Byron Allen skal forsøge at bevise, at McDonald's overtræder de føderale og californiske borgerrettighedslove.

Fast-food gigantens aktie falder 0,6 pct. fra åbningen torsdag.

DARDEN RESTAURANTS SKUFFER

En anden restaurantkæde, Darden Restaurants, kan komme under pres oven på sit seneste regnskab. Selskabet dykker 2,3 pct., efter at have annonceret en indtjening i første kvartal af regnskabsåret, der flugter med analytikerforventningerne, men også en omsætningsvækst, der ikke nåede helt på højde med forventningerne i markedet, skriver nyhedsbureauet Dow Jones.

Robinhood, der driver handelsplatform for værdipapirer, stiger over 10 pct. fra åbningen, efter at anonyme kilder har fortalt Bloomberg, at det amerikanske børstilsyn alligevel ikke vil forbyde en særlig ordning, hvor selskaber - som Robinhood - tager sig betalt for at samle børsordrer fra private og overdrage dem til en samarbejdspartner med henblik på, at få dem eksekveret.

Straks værre går det vaccineselskabet Novavax, der falder 8,6 pct., efter at JPMorgan har skåret sin anbefaling til "undervægt" fra "neutral".

.\\˙ MarketWire