Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/middag: Nye kursfald torsdag - vækstaktier under pres

22/9 18:21

Aktierne i USA fortsætter torsdag med at falde, efter at de også onsdag sluttede med store minusser, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ikke blot hævede sin rente, men ligeledes signalerede en endnu stejlere rentebane end ventet.

Markedsrenterne brager også i vejret efter onsdagens centralbankmelding.

Udsigten til endnu højere renter rammer især vækstaktierne på deres prissætning, og derfor fører teknologiselskaberne an i torsdagens nedtur, mens energi og sundhed begge holder skinder på næsen.

Det brede marked, målt ved S&P 500-indekset, falder kl. 12.15, lokal tid i New York med 0,8 pct. Onsdag tabte hovedindekset også 1,7 pct., selv om det inden Federal Reserves udmelding på et tidspunkt var i plus med så meget som 1,3 pct.

Torsdag taber Dow Jones også 0,4 pct., mens Nasdaq mister mest med 1,4 pct.

- Vi ser denne nye endnu højere i længere tid rentebane, hvilket er substantielt forbundet med en større sandsynlighed for en hård landing, så det er ikke bare utvetydigt høgeagtigt, men utvetydigt dårligt for aktier, siger Krishna Guha, vicedirektør i Evercore ISI, til Bloomberg News.

VIL LØFTE 125 BASISPOINT MERE I ÅR

Federal Reserve hævede som ventet sin rente med 0,75 pct.point til intervallet 3,00-3,25 pct., men samtidig indikerede bankens ledelse, at den toneangivende rente skal sættes yderligere 125 basispoint op på årets to sidste rentemøder til et niveau i 4,375 pct., mens centralbanken venter, at 2023 vil slutte med en rente på 4,625 pct.

I begge tilfælde var det 1,00 pct.point mere end bankens egen prognose fra juni.

- Der er ingen smertefri måde at lægge inflationen bag os, advarede Jerome Powell, Federal Reserves formand, samtidig onsdag på et pressemøde.

Renteløftet i USA onsdag er i øvrigt torsdag blevet fulgt op med forhøjelser fra centralbankerne i England, Schweiz og Norge.

ENERGI OG SUNDHED I PLUS

I S&P 500 er der to sektorer i plus. Energi topper med en fremgang på 0,7 pct., mens sundhed vinder 0,5 pct. Kommunikationsservice svinger samtidig omkring nullet.

I den anden ende falder cyklisk forbrug tungt med et minus på 2,2 pct., mens it-aktierne taber 1,2 pct. Finanssektoren og industri klemmer sig sideløbende ind i mellem og mister henholdsvis 1,7 og 1,3 pct.

Apple er den aktie, som tynger mest i hovedindekset torsdag, da den falder med 1,4 pct. Ligeledes inden for it er der også minusser til chipkæmpen Nvidia på 5,3 pct., mens konkurrenten Advanced Micro Devices smider 5,4 pct.

Microsoft vinder dog 0,6 pct. frem, trukket op af positive meldinger fra softwarekonkurrenten Salesforce, som onsdag aften lovede en årlig vækst på 17 pct. de kommende tre år til et salg på 50 mia. dollar, mens driftsmarginen ventes udvidet til mere end 25 pct. Salesforce vinder på den baggrund 1,8 pct.

I cyklisk forbrug er der imidlertid hug til Tesla, som falder med 3,3 pct., mens Amazon mister 1,8 pct.

Ellers skal man spejde mod sundhedssektoren for at finde vindere. Eli Lilly løftes her 4,1 pct., da UBS har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" og fremhævet Novo-konkurrenten som den mest attraktive aktie blandt "big pharma". Johnson & Johnson går samtidig frem med 2,0 pct., og Merck stiger 3,5 pct.

VIGTIGE REGNSKABER

På regnskabsfronten kan investorerne se frem mod kvartalsnyt efter lukketid fra Fedex og Costco. De to aktier sætter sig med henholdsvis 1,5 og 1,2 pct.

Der vil især være fokus på Fedex efter sidste uges melding om, da koncernens nye topchef, Rajesh Subramaniam, trak prognosen på grund af den svage globale økonomi, hvilket fredag kostede et kursfald på 21,4 pct. - det største minus for Fedex i 40 år.

Der er dog allerede kommet nyt fra Darden Restaurants, som driver nær 2000 restauranter i USA og Canada. Aktien sætter sig 3,4 pct., efter et lettere svagt første kvartal.

Ligeledes uden for S&P 500 fortsætter vaccineproducenten Novavax sin nedtur med et minus på 11,7 pct., da investeringsbanken JPMorgan har sænket sin anbefaling til "undervægt". Det er femte handelsdag i minus i træk for Novavax.

.\\˙ MarketWire