Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk-rivaler under salgspres i Tokyo

28/9 07:44

Det japanske rederiaktier er onsdag morgen fortsat under gevaldigt salgspres på markedet Tokyo.

Værst går det ud over Kawasaki Kisen Kaisha, der falder 5,3 pct. Nippon Yusen bliver sendt ned med 3,1 pct., mens Mitsui OSK Lines dykker 3 pct.

Det har været en hård periode for de japanske rederier med næsten uafbrudte fald gennem de seneste fem handelsdage.

Shipping-branchen har ramt modvind efter en periode med tårnhøje fragtrater og ophobet efterspørgsel i kølvandet efter coronapandemien.

Det har sendt spotpriserne på global containerfragt ud i en decideret deroute.

I sidste uge faldt rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, med 10,4 pct. til 2072,04.

Det var 15. uge på stribe, at indekset faldt. Dermed er det faldet uafbrudt siden midten af juni og er nu i laveste niveau siden 4. december 2020.

Fredag kommer en opdatering på fragtraterne for denne uge.

Mærsk-aktien har dog reddet stormen bedre af end sine branchefæller i Tokyo. tirsdag lukkede B-aktien med et plus på 3,2 pct. i 14.400 kr.

Den er dog dykket knap 40 pct. siden årets start, og der er blevet skåret godt og vel 10.000 kr. af kursen, siden den ramte sit toppunkt for i år i midten af januar.

.\\˙ MarketWire