Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand/Jefferies: Kan have milliardaftale i sigte - GENT

3/10 06:34

Børshuset Jefferies ser mulighed for en kommende milliardaftale til Zealand Pharma, efter at biotekselskabet fredag har præsenteret succesrige fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Glepagltud til behandling af korttarmsyndrom.

Det fremgår af et notat, hvor Jefferies uddeler masser af roser til fase 3-data, der blev offentliggjort fredag middag.

Ikke blot er Glepaglutid, der skal tages to gange ugentligt, nemlig mere bekvem, men virker også bedre, end det nuværende middel på markedet, Gattex, der skal injiceres dagligt, mener Jefferies.

- På grund af bekvemmelighed og effektfordele sammenlignet med Gattex forventer vi, at Glepaglutid vil fremme klinisk brug og tiltrække sig partnerskabsinteresse.

Samlet vurderer Jefferies, at salget af Glepaglutid på sigt vil kunne toppe i helt op mod 580 mio. dollar om året. Desuden har børshuset regnet sig frem til, at det alene repræsenterer en værdi på 60 kr. per aktie for Zealand, når der kun indregnes en sandsynlighed for, at midlet kommer på markedet på 60 pct.

Jefferies estimerer nemlig, at Zealand kan håbe på en partneraftale til en værdi af omkring 600 mio. dollar, eller knap 4,6 mia. kr., et beløb der endda kan blive større endnu.

- Vi bemærker, at en konkurrent sikrede sig en aftale til en samlet værdi af 200 mio. dollar plus royalties, alene for japanske rettigheder. Og derfor kan vores samlede estimerede værdi på 600 mio. dollar for de globale rettigheder - der kun svarer til én gang topsalget - vise sig at være konservativt, skriver Jefferies.

Meldingen kommer, efter at Zealand midt på dagen kunne melde om positive toplinje-resultater fra fase 3-studiet med Glepaglutid, hvorefter aktien tordnede i vejret og lukkede 28 pct. højere i 173,80 kr.

Korttarmsyndrom er en lidelse, hvor patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder, eksempelvis fordi store dele af tyndtarmen er fjernet efter operation, eller fordi tarmen virker utilstrækkeligt efter strålebehandling.


.\\˙ MarketWire