Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Banker/PFA: Sektoren er præget af frygt for ny krise

3/10 12:31

Investorerne kaster bankaktierne fra sig mandag, efter at der er opstået spekulationer om, at Credit Suisse har sonderet terrænet for at tiltrække nye penge. Rygterne falder i et marked, der i forvejen er stresset, og hvor der er opstået frygt for en ny krise, vurderer chefstrateg i PFA Tine Choi Danielsen.

- Vi står formentlig allerede i en recession nu i Europa.

- Så selv om renterne stiger, og det giver bankerne noget indtjening, så peger alt mod, at efterspørgslen vil falde sammen med væksten, siger Tine Choi Danielsen til MarketWire.

Hun peger på, at der allerede er nogle tegn på krise.

I dagens udgave af Børsen advarer eksempelvis både PFA og Danica Pension om en kritisk situation i det finansielle system. Blandt andet er likviditeten i store markeder som britiske statsobligationer og danske realkreditobligationer tørret ud, skriver avisen.

- Min egen direktør er ude at sige, at vi kan stå med noget, der kan udvikle sig grimt og presse likviditeten, så vi potentielt kan få en eller anden ting, der gør, at finanssektoren igen kommer i problemer, siger Tine Choi Danielsen.

På de europæiske børser ligger bankerne generelt underdrejede mandag med de danske banker blandt de værst tilredte.

Jyske Bank dykker 7,3 pct., Ringkjøbing Landbobank falder 7,2 pct., og Danske Bank ligger 6,1 pct. lavere.

Credit Suisse, som angiveligt har medvirket til uroen også om de danske banker, falder hele 7,5 pct. og har ramt det laveste niveau nogensinde.

Det sker, selv om Financial Times kan fortælle, at Credit Suisses ledelse har afvist medieforlydender om, at den formelt har henvendt sig til investorer om potentielt at rejse mere kapital, og insisterer på, at banken forsøger at undgå et sådant skridt med en aktiekurs på et rekordlavt niveau og højere låneomkostninger på grund af nedgraderinger fra kreditvurderingsbureauer.

Ifølge Financial Times har Credit Suisse ledelse været i kontakt med store investorer for at berolige dem, efter at der på det seneste har været fokus på bankens finansielle helbredstilstand.

Blandt andet steg prisen for at forsikre sig mod et krak i banken - målt på de såkaldte credit default swaps - steg fredag kraftig til det højeste niveau siden 2009.

.\\˙ MarketWire