Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo når endemål med fase 3-forsøg med ugentlig insulin

3/10 14:23

Novo Nordisk har nået det primære endemål i et fase 3-studier med selskabets ugentlige insulin, Insulin Icodec.

Det fremgår af en børsmeddelelse, hvori det også fremgår, at selskabet agter at søge myndighedsgodkendelse for Icodec i USA, EU og Kina i første halvår 2023.

Onwards 5-studiet var et 52-ugers åbent effekt- og sikkerhedsforsøg behandlet-til-mål, der undersøgte insulin én gang om ugen mod én gang dagligt basal insulin i form af enten Novos egen Tresiba (degludec) eller Insulin Glargine U100, hos 1085 insulinnaive personer med type 2-diabetes i en klinisk praksis, inklusive færre forsøgsbesøg sammenlignet med de andre Onwards fase 3a-forsøg.

Forsøget opnåede sit primære endemål med at påvise, at selskabets bud på et ugentligt insulin er mindst ligeså godt som de andre insuliner, når det kommer til at sænke langtidsblodsukkeret ( HbA1c).

Insulin Icodec oplevede en overlegen reduktion i estimeret HbA1c på 1,68 pct.point sammenlignet med 1,31 pct.point for de én gang dagligt basale insuliner .

I forsøget var der ingen statistisk signifikant forskel i estimerede forekomster af alvorlig eller klinisk signifikant hypoglykæmi.

- Vi er meget glade for at dele de positive resultater fra Onwards 5-forsøget. Disse resultater inkluderer elementer fra den virkelige verden og en doseringsguide-app, som hjælper os med bedre at forstå, hvordan Insulin Icodec kan gøre en forskel for patienter i en klinisk praksis, siger Martin Holst Lange, koncerndirektør for udvikling hos Novo Nordisk ifølge en meddelelse.

.\\˙ MarketWire