Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Aktier bragede op - Musk køber alligevel Twitter

4/10 22:10

De amerikanske aktier bragede tirsdag i vejret på et mylder af mindre nyheder, der gav optimisterne vind i sejlene.

Renterne satte sig samtidig en smule, hvilket var med til at skabe lettelse. Det samme var nyheden om, at den australske centralbank hævede sin rente med blot 25 basispoint, mens det dobbelte var frygtet, for det skabte øget håb om et tidligere pivot væk fra stramningskursen fra centralbankerne, herunder amerikanske Federal Reserve, end ellers.

Et overraskende fald i august i antallet af opslåede stillinger i USA på mere end 1 mio. jobs indikerede samtidig, at de højere renter nu løsner det ellers stramme arbejdsmarked, og det kan ligeledes pege på et tidligere stop for renteløft i USA.

Olieprisen fortsatte samtidig op, hvilket løftede energiaktierne, mens købsinteresse i Tesla skabte et comeback til elbilproducenten efter mandagens nedtur, og selskabets stopchef, Elon Musk, ville pludselig alligevel købe Twitter.

Det brede S&P 500-indeks steg derfor 3,1 pct. Mandag var der også et plus på 2,6 pct., så der er tale om en rigtig god start på kvartalet efter samlede minusser de tre foregående.

Dow Jones gik tirsdag sideløbende frem med 2,8 pct., mens Nasdaq vandt mest frem med 3,3 pct.

- Vi bliver taktisk optimistiske på aktier for et skarpt rally i fjerde kvartal. Vi mener, at inflationen falder skarpt netop nu, hvilket snart vil blive anerkendt af Federal Reserve, hedder det i en kommentar fra finanshuset Cantopr Fitzgerald, ifølge Financial Times.

AMAZON ER BEDST

I S&P 500, hvor der kun var seks aktier i minus tirsdag, toppede energiaktierne med et plus på 4,4 pct., da olieprisen steg 3,1 pct., fordi weekendens spekulationer om en reduktion af produktionen hos Opec+ på 1 mio. tønder om dagen i nye rygter nu er fordoblet.

Der var også løft til finansaktierne, som gik op med 3,8 pct. Her var JPMorgan Chase, Wells Fargo og Berkshire Hathaway med i front med plusser på 2,8-4,7 pct.

Cyklisk forbrug steg tirsdag også 3,6 pct. Sektoren var trukket af sine to giganter. Tesla vandt nemlig frem med 2,9 pct. på nyheden om, at den kendte teknologiinvestor Cathie Wood via sin ARK-fond benyttede mandagens minus på 8,6 pct., fordi leverancerne i tredje kvartal skuffede, til at købe op i elbilproducenten.

Amazon løftedes samtidig 4,5 pct., da investeringsbanken JPMorgan fremhævede aktien som sin foretrukne i internetuniverset. Samkørselstjenesten Uber fremhævedes i øvrigt som et andetvalg og steg 9,2 pct.

DOBBELT OP

It-aktierne så også et plus på 3,3 pct., da Microsoft vandt 3,3 pct. og trak mere end nogen anden op i hovedindekset, og da Apple-aktien sikrede sig en gevinst på 2,6 pct. I samme sektor steg chipkæmpen Nvidia også 5,2 pct., mens Micron, som ifølge New York Times, overvejer at investere 100 mia. dollar over 20 år i en kæmpefabrik i USA, vandt 4,3 pct.

Kommunikationsservice gik også frem med 2,7 pct. Her var det Alphabet, som trak op med 3,0 pct., mens Walt Disney bidrog med et løft på 4,4 pct.

TWITTER I VEJRET

I toppen af S&P 500 fløjtede Twitter mest. Det sociale medie røg også op med et plus på 12,7 pct., inden handelen blev suspenderet, fordi Bloomberg News på baggrund af unavngivne kilder skrev, at Elon Musk i et brev til det sociale medie ville gennemføre det ellers afsporede opkøb.

Det blev senere bekræftet fra Elon Musks side, og så steg aktien yderligere til et samlet plus på 22,2 pct.

Ellers dominerede rejse og fritid øverst i S&P 500. Krydstogtselskaberne Norwegian Cruise Lines, Royal Caribbean Cruises og Carnival vandt alle 13,3-16,8 pct. Luftfartskæmperne American, Delta og United gik desuden op med 7,7-8,8 pct.

General Motors, GM, fortsatte samtidig mandagens optur på 2,4 pct. med et tirsdagsplus på 8,9 pct. efter mandagens melding om en vækst i antallet af solgte biler i tredje kvartal på 24 pct., mens konkurrenten Ford steg 7,8 pct. på baggrund af en tredobling af salget af elbiler i september.

Uden for hovedindekset blev elbilproducenten Rivian også løftet 13,8 pct. efter en bekræftelse af prognosen for produktionen på 25.000 køretøjer i år.

.\\˙ MarketWire