Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positive børser - Hongkong i massiv stigning efter lukkedage

5/10 06:32

De asiatiske aktiemarkeder stiger igen onsdag, da investorerne fortsat satser på, at de kommende globale renteforhøjelser vil blive mindre aggressive på grund af tegn på, at de hidtidige stramninger af pengepolitikken er godt i gang med at dæmpe prispresset i nogle af de store globale økonomier.

- Tokyo-markedet har fået en stærk start på baggrund af gevinsterne på Wall Street-aktierne. Fokus er nu på, hvor langt Nikkei kan strække gevinsterne ud over 27.000-mærket, som har fungeret som benchmark-punkt, vurderer mæglerhuset Monex i Tokyo i et notat ifølge AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien og Stillehavsområdet uden for Japan øger 0,5 pct.

De amerikanske futures indikerer modsat kursfald i New York på 0,4-0,5 pct., når det amerikanske marked åbner senere onsdag.

I Tokyo læner investorernes sig fortsat op ad de amerikanske markeder.

Nikkei 225-indekset stiger 0,4 pct., og Topix-indekset øger 0,3 pct.

De kinesiske børser på fastlandet er fortsat lukket for "Golden Week", men investorerne i Hongkong er tilbage og følger op på de globale stigninger over de seneste dage.

Hang Seng-indekset stiger massive 5,3 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser er Taiwans Taiex-indeks i plus med 2,1 pct., mens Kospi-indekset i Seoul begrænser stigningen til 0,1 pct.

I Singapores øger Straits Times-indeks 0,9 pct., og i Sydney er der fortsat en positiv effekt af tirsdagens mindre end ventede renteforhøjelse - ASX-indekset stiger 1,6 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,4
Topix+0,3
Hongkongs Hang Seng+5,3
China Shanghai CompositeLukket
China CSI 300
Lukket
Taiwan Taiex+2,1
Sydkoreas Kospi+0,1
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI+0,9
Sydney ASX 200+1,6

.\\˙ MarketWire