Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zealand/CEO: Aktiesalg gør os robuste op til partnerforhandlinger

5/10 11:14

Med stærke fase 3-data i hånden fra et studie med lægemiddelkandidaten Glepaglutid, har Zealand formået at tiltrække stor interesse fra professionelle investorer og har netop sikret sig 786 mio. kr. fra salg af nye aktier.

Pengene skal bruges til at stå stærkt i kommende forhandlinger med en potentiel partner til Glepaglutid og til udvikling af den nuværende pipeline. Det fortæller biotekselskabets topchef, Adam Steensberg, i et interview med MarketWire.

- Jeg vil ikke sætte os selv under pres, for det er et meget vigtigt produkt for os, og man skal ikke forhandle under pres. Og det slipper vi så også for nu, hvor vi har penge på bankbogen og gode data, siger Adam Steensberg.

I alt blev der tirsdag aften solgt knap 5 mio. nye aktier for 158 kr. per styk. Dermed blev der givet en rabat på 5,4 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs i 167 kr. Selv vurderer Zealand, at det med kapitalrejsningen har penge til sit udviklingsarbejde til og med andet kvartal 2024.

- Det giver os en robusthed i forhold til at fokusere på at levere værdi og få skabt de bedste partnerskaber og få drevet vores pipeline frem, siger Adam Steensberg.

FORHANDLINGER OM GLEPAGLUTID NÆSTE ÅR

Han fortæller, at Zealand allerede har indgået fortrolighedsaftaler med flere partneremner til Glepaglutid, men endnu ikke har lukket nogen ind i datarummet.

- Vi har set en enorm interesse, men vi har også været tydelige om, at vi gerne vil have styr på data først og opbygge et stærkt datarum, før vi lukker folk ind.

- Vi vil gerne køre en struktureret proces, og jeg tænker, at det bliver en gang til næste år, at vi åbner den proces, siger Adam Steensberg.

Han har ikke noget hastværk, da Zealand selv er godt klædt på til at håndtere processerne hen mod og også under en registreringsansøgning for Glepaglutid. Desuden har Zealand kompetencerne til at drive det kommercielle arbejde op til en lancering.

Selve registreringsansøgningen venter Zealand at kunne indsende i USA i løbet af andet halvår næste år.

JEFFERIES SPÅR STOR AFTALE

Inden markedsføringsansøgningen sendes, skal Zealand først have langtidsdata fra patienter, der har fået Glepaglutid i op til fire år. Desuden kommer der data fra et mindre studie af lægemiddelkandidaten.

De studier er dog ifølge Adams Steensberg ikke lige så afgørende, som det fase 3-studie, som Zealand kom med data fra i fredags, og som sendte aktien i vejret med 28 pct.

Amerikanske Jefferies vurderede i et notat fredag, at Glepaglutid, der skal tages en til to gange ugentligt, både er mere bekvem, men også formentlig virker bedre, end det nuværende middel på markedet, Gattex, der skal injiceres dagligt mod korttarmssyndrom.

Der er tale om en lidelse, hvor patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder, eksempelvis fordi store dele af tyndtarmen er fjernet efter operation, eller fordi tarmen virker utilstrækkeligt efter strålebehandling.

Patienterne har derfor behov for at få tilført ernæring via et drop i blodbanen, såkaldt parenteral ernæring. Med Glepaglutid kan mængden dog nedsættes, og nogle gange kan antallet af gange, hvor der er behov for parenteral ernæring, også reduceres.

Endnu er Glepaglutid og Gattex ikke målt op mod hinanden, men Adam Steensberg glæder sig over, at hele ni patienter, der fik Glepaglutid efter 24 ugers behandling helt kunne stoppe med at få tilført næring via drop. Det tilsvarende tal i studier af Gattex er ifølge Adams Steensberg nul.

Ifølge Jefferies estimater står Zealand med et lægemiddel, der vil kunne sælge for op mod 580 mio. dollar om året, og børshuset regner med, at det kan give anledning til en partneraftale i milliardklassen målt i kroner.

Selv vil Zealand gå efter en aftale, der både giver et stort beløb her og nu, men også indeholder en stor gulerod.

- Det er helt klart vigtigt for mig, at vi får en aftale, hvor der er en stor "upside", men når det er sagt, er det også vigtigt at få en partner, der er maksimalt committet, så jeg kan ikke forestille mig et scenarie, hvor der ikke er en meget stor forudbetaling. Vi kan så måske være klar til at betale nogle af de penge tilbage ind i samarbejdet, siger Adam Steensberg.

.\\˙ MarketWire