Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske/SHB: Forventninger kan komme i farezonen - milliardbøde på vej

11/10 07:56

Danske Bank er på vej mod et resultat i den nedre ende af sin egen prognose, og står i øvrigt til at få en milliardbøde i hvidvasksagen inden årets udgang, estimerer Handelsbanken op til Danske Banks regnskab for tredje kvartal den 28. oktober.

Danske Banks handelsindtægter ventes ligesom i andet kvartal at være hårdt ramt, og det varsler i sig selv skidt for perioden.

- I givet fald ser vi nedadgående risiko for Danske Banks forventninger om et nettoresultat i 2022 på 10-12 mia. kr., skriver Handelsbanken i morgenbrevet "Børsnyt".

Handelsbanken venter dog ligesom konsensus, at Danske Bank ender med et nettooverskud på 10,3 mia. kr. eksklusive en potentiel kæmpebøde i hvidvasksagen.

MILLIARDBØDE

Og bøden har Handelsbanken allerede taget højde for idømmes i år.

- Med udgangspunkt i Danske Banks nuværende kapitaloverskud, kommentarer fra juridiske eksperter i USA samt vores grundige analyse af andre store hvidvasksager skønner vi fortsat, at Danske Bank vil blive dømt til en bøde på 18 mia. kr., hvilket er blevet inkluderet i vores estimater for fjerde kvartal 2022, skriver Handelsbanken.

Trods de mange nuller er det et beløb, som Danske Bank fint vil kunne håndtere, mener Handelsbanken.

- Ifølge vores beregninger har Danske Bank et kapitaloverskud på 22 mia. kr. over minimumskravet om et CET1-forhold på 14,4 pct., samt en buffer på 10 mia. kr., som Finanstilsynet har krævet, hedder det i notatet.

RENTEFORHØJELSER SKÆPPER I KASSEN

På plussiden har Danske Bank ligesom den øvrige banksektor udsigt til at tjene mere på rentemarginalen, efter at Den Europæiske Centralbank og Danmarks Nationalbank har taget hul på at stramme pengepolitikken.

Ifølge Handelsbankens skøn vil ECB's toneangivende rente ved årets udgang være løftet til 2 pct. i givet vil Danske Banks samlede nettorenteindtægter udgøre omkring 27,4 mia. kr. i år mod 22 mia. kr. sidste år.

Handelsbankens anbefaling af Danske Bank er uændret "hold".

.\\˙ MarketWire