Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Chr. Hansen kan stjæle fokus - C25 ses åbne rødt - NY

12/10 07:55

Chr. Hansen kan indtage en hovedrolle på det danske aktiemarked onsdag, når selskabet sparker gang i endnu en dansk regnskabssæson.

Ingredienskoncernen er det første C25-selskab herhjemme, der kommer med kvartalstal og efterfølges af tal fra Tryg torsdag.

For hele indekset er der udsigt til en svagt rød åbning, hvis man skal tro den tyske DAX-future, der typisk er en god indikator for det danske marked. DAX-indekset står til at falde 0,1 pct. ved åbning.

Tirsdag faldt C25-indekset 0,2 pct. til 1450,04.

Handlerne vil onsdag også have blikket rettet mod USA, hvor centralbanken Federal Reserve efter lukningen af børsmarkedet herhjemme vil offentliggøre referat fra sit seneste rentemøde.

Det kan give indikationer om enigheden og stemningen blandt landets centralbankchefer frem mod de næste rentemøder, hvor der igen ventes renteløft, og hvor størrelsen på løftene er det afgørende.

CHR HANSEN AFSLUTTER REGNSKABSÅR

Inflation, energipriser samt lønsomhed vil være omdrejningspunkter, når Chr. Hansen kommer med regnskab for fjerde kvartal onsdag morgen - og samtidig kan sætte en streg under resultatet for hele det skæve regnskabsår 2021/22.

Her vil fokus samtidig blive rettet mod prognosen for det kommende år, mener Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank.

- Vi venter, at Chr. Hansen vil offentliggøre en mere forsigtig end normalt prognose, som følge af de meget usikre makroøkonomiske udsigter. Vi estimerer en organisk vækst på cirka 7,5 pct. og en EBIT-margin på omkring 28 pct., siger han forud for regnskabet.

Et samlet analytikerkorps venter en organisk vækst på 6,6 pct. og en EBIT-margin på 27,2 pct., viser estimater indsamlet af Chr. Hansen.

Aktien faldt tirsdag 2,8 pct. til 365,10 kr.

KURSMÅLSNYT TIL GENMAB, ZEALAND OG NETCOMPANY

Kursmålet for aktien i Genmab blev tirsdag løftet med 8 pct. til 3270 kr. fra førhen 3030 kr. af finanshuset Carnegie.

Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb".

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Aktien steg tirsdag 1,2 pct. til 2721 kr.

Også Zealand Pharma har uden for C25-indekset fået et højere kursmål. Det er Jefferies, der løfter til 205 kr. fra 165 kr. og fastholder en uændret anbefaling om at købe.

Det fremgår af et notat fra banken, efter at Zealand i de seneste par uger har præsenteret succesrige fase 3-data med lægemiddelkandidaten Glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom og har rejst et stort trecifret millionbeløb.

Aktien steg tirsdag 4,3 pct. til 169,80 kr.

Omvendt har Netcompany fået skåret sit kursmål for aktien til 450 kr. fra 550 kr. af Jyske Bank.

Finanshuset fastholder den positive anbefaling "køb" for aktien, fremgår det af et notat fra banken onsdag morgen.

Netcompany-aktien faldt tirsdag 2,2 pct. til 235,60 kr.

ØRSTED FÅR HÆVET ANBEFALING

Også de to vind-aktier, Vestas og Ørsted, har været under lup onsdag, hvor der er lavere kursmål til dem begge. Samtidig får Ørsted dog hævet anbefalingen.

Det er Citigroup, der har set nærmere på Ørsted og løfter anbefalingen til "neutral" fra "sælg".

Kursmål sænkes i samme ombæring til 579 kr. fra 697 kr., fremgår det af Bloomberg.

Ørsted-aktien faldt tirsdag 1,1 pct. til 580,40 kr.

For Vestas er kursmålet for aktien sænket til 150 kr. fra 190 kr. af HSBC. Anbefalingen er uændret "hold".

Aktien faldt tirsdag 0,6 pct. til 135 kr.

FCK SPILLER UAFGJORT MOD TOPHOLD

Et rødt kort til Manchester City hjalp FC København til et overraskende point i Parken i Champions League. Det intense og spændende opgør endte 0-0, selv om City spillede med en mand i undertal i en time.

Pointet kan vise sig at blive yderst vigtigt i FCK's bestræbelser på at gå videre fra gruppens tredjeplads, som giver adgang til Europa League, og som vil være godt nyt for ejeren Parken Sport & Entertainment.

FCK sidder lige nu på gruppens tredjeplads.

Parken-aktien faldt tirsdag 4 pct. til 67 kr.

.\\˙ MarketWire