Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Indeks i plus trods høj inflation efter seks røde dage

13/10 22:09

Børserne i New York endte med grønne plusser i torsdagens handel efter seks handelsdage med fald. Det skete på trods af dagens overraskende høje inflationstal for september, der i første omgang spredte usikkerhed og sendte markederne i rødt ved åbning.

- Der kan være tale om en vis kortvarig dækning, men der er også en masse, som var priset ind, siger Michael Contopoulos, direktør for fast indkomst hos Richard Bernstein Advisors ifølge Bloomberg.

Det brede S&P 500-indeks vandt 2,6 pct., det teknologidominerede Nasdaq-indeks steg 2,2 pct., og det tunge Dow Jones-indeks steg 2,8 pct. torsdag.

Onsdag var der tilbagegang på 0,1-0,3 pct. for de tre indeks.

Markedet havde torsdag særligt fokus på inflationstallene, der tidligere på dagen viste en stigning på 8,2 pct. i september. Det var mere end markedets forventning om en inflation på 8,1 pct., mens inflationen var 8,3 pct. måneden før.

Kerneinflationen steg til 6,6 pct. fra 6,3 pct. måneden forinden, mens markedet havde ventet en stigning til 6,5 pct. ifølge Bloomberg.

FORTSAT FRYGT FOR RECESSION

De større end ventede stigninger styrker den amerikanske centralbank Federal Reserves motivation til fortsat stramning af pengepolitikken med yderligere forhøjelse af styringsrenten for at tøjle den stigende inflation.

Med det formål har banken på sine tre seneste møder besluttet at hæve renten med 75 basispoint til senest 3,00-3,25 pct. Det kan give bekymring blandt aktiehandlerne, der frygter, at stigende renter og energipriser vil øge risikoen for recession og dermed reduktion i værdisætningen af aktier.

BANKER FIK FOKUS FØR REGNSKABER

De amerikanske bankaktier havde medvind i dagens handel forud for regnskaber fra tre af branchens giganter, der lander fredag.

Det er JPMorgan, Morgan Stanley og Citigroup, der fredag for alvor åbner den amerikanske regnskabssæson med kvartalstal.

JPMorgan-aktien steg 5,5 pct. torsdag, mens Morgan Stanley landede 3,5 pct. højere, og Citigroup blev løftet 5,2 pct.

Også blandt flere af de øvrige banker er der fremgang. Bank of America steg 6,0 pct., Goldman Sachs steg 4,1 pct. og Wells Fargo hentede 4,5 pct.

Samtidig var supermarkedskæden Kroger i fokus, efter at selskabet rygtes at være i forhandlinger med konkurrenten Albertson om en mulig fusion, der vil skabe en ny amerikansk gigant, skriver Bloomberg News på baggrund af anonyme kilder.

Ifølge Bloomberg kan en aftale falde på plads allerede i denne uge, men aftalen kan også fortsat falde til jorden. Kroger-aktien steg 1,3 pct. torsdag. Albertsons-aktien steg samtidig 12,1 pct.

FLYTRAFIK I STÆRK BEDRING

På selskabsniveau er der kommet regnskab fra Delta Air Airlines for fjerde kvartal, der var bedre end ventet, efter en genoprejsning til flytrafikken og bedring for salg til forretningsrejsende, skriver Bloomberg News.

Delta venter i fjerde kvartal en justeret indtjening per aktie i niveauet 1-1,25 dollar. Her er konsensus blandt analytikerne på 0,80 dollar per aktie. I samme periode venter selskabet, at toplinjen vil stige 9 pct. sammenlignet med omsætningen i 2019.

Selv om priserne på flyrejser i øjeblikket er høje, er efterspørgslen i USA "på et historisk niveau", siger topchef Ed Bastian ifølge Bloomberg News.

Delta havde i tredje kvartal en justeret omsætning på 12,84 mia. dollar, og altså stort set som analytikerne havde ventet. Her var konsensus 12,83 mia. dollar.

Omsætningen fra passagererne udgjorde 11,46 mia. dollar mod ventet 11,4 mia. dollar., mens det justerede resultat per aktie landede på 1,51 dollar.

Også bundlinjen på 966 mio. dollar overraskende positivt. Her var ventet et overskud på 944,7 mio. dollar.

Aktien steg 4,0 pct. torsdag.

.\\˙ MarketWire