Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Uventet optimisme er forduftet igen - kursmål i fokus

17/10 08:01

Det tyder på, at fredagens uventede aktieoptimisme er drevet over, og i stedet står menuen igen på fald, når markederne åbner mandag.

Analytikerne har haft travlt hen over weekenden, og der ligger et hav af justeringer til de danske selskaber, hvor blandt andet Tryg har fået løftet sin anbefaling til "køb", og Pandora har fået rundbarberet sit kursmål.

Det blev ellers til solide stigninger fredag trods sløje inflationstal fra USA, og C25-indekset kunne gå på weekend med en stigning på 2,6 pct. til 1493,36.

Eliteindekset flirtede hen ad eftermiddagen med et plus 3,5 pct., men den helt store gevinst udeblev, da et foreløbigt inflationsindeks fra University of Michigan-indeks i oktober viste en stigning for første gang siden marts. Det tog pusten fra det amerikanske marked, der fortsatte yderligere ned efter lukketid i Danmark.

Den negative stemning har nu bredt sig til Europa, hvor det toneangivende tyske DAX-indeks indikeres ned med 0,5 pct. forud for åbningen.

PANDORA SKÅRET OG TRYG LØFTET

Der er mandag rigeligt med analytikernyt at tage bestik af. Blandt de mest nævneværdige har ABG skåret end tredjedel af sit kursmål for Pandora-aktien, så det nu lyder på 600 kr. mod tidligere 900 kr.

Anbefalingen er dog fortsat "køb", og det nye kursmål indikerer da også et potentiale på 57,2 pct. i forhold til lukkekursen fredag. Her steg aktien 1,6 pct. til 381,70 kr.

Hos Tryg har storbanken HSBC hævet sit anbefaling af aktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet på 185 kr. bliver gentaget. Omvendt har Citigroup sænket sit kursmål for forsikringsaktien til 162,90 kr. fra 175,40 kr., mens anbefalingen "neutral" bliver gentaget.

Trygs aktie lukkede fredagens handel med et fald på 0,5 pct. til 152,20 kr. Fredag fragik dog også retten til udbytte på 1,58 kr. per aktie.

Også Ørsted har været til gennemsyn hos analytikerne, og her har Credit Suisse sænket sit kursmål til 500 kr. fra 610 kr., mens finanshuset Jefferies har sænket til 600 kr. fra 750 kr. Anbefalingerne er fortsat henholdsvis "underperform" og "hold".

Ørsted-aktien steg fredag 2,9 pct. til 591,80 kr.

Derudover har Chr. Hansen, der i sidste uge præsenterede årsregnskab, fået sænket sit kursmål hos Berenberg og JPMorgan. Førstnævnte sænker til 450 kr. fra 510 kr. med anbefalingen "hold", mens JPMorgan sænker til 415 kr. fra 455 kr. og gentager anbefalingen "neutral".

Chr. Hansens aktie sluttede sidste uge med et plus på 1,7 pct. til 413 kr.

FREMGANG TIL MÆRSK-KONKURRENTER

Der kan måske komme lidt positiv fokus på Mærsk-aktien, da logistikkæmpens asiatiske branchefæller oplever pæn fremgang trods generelle fald på de asiatiske børser.

Det er navnlig de japanske rederier, der oplever vind i sejlene, mens Evergreen Marine fra Taiwan omvendt falder en del tilbage i mandagens marked.

Mærsks B-aktien lukkede fredag med et plus på 3,1 pct. til 15.155 kr.

I samme boldgade fik DSV fredag aften sænket sit kursmål til 1200 kr. af finanshuset Carnegie, der tidligere havde et kursmål mål på 1530 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

DSV-aktien lukkede fredag i 917,40 kr. efter en plus på 3,1 pct.

.\\˙ MarketWire