Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Netflix bragde op - men renter pressede markedet ned

19/10 22:09

Efter fremgang ugens to første dage trak de amerikanske aktier sig onsdag tilbage.

Aktiemarkedet var trods solide regnskaber fra flere store navne under pres, fordi renterne onsdag bevægede sig opad, da investorerne havde fokus på kommende kvantitative stramninger i England og i Eurozonen og på høgeagtige kommentarer fra Federal Reserve.

På regnskabsfronten var der opmærksomhed omkring Netflix, som sprang i vejret efter sit kvartalsregnskab, ligesom United Airlines også blev belønnet for positive meldinger.

Det brede S&P 500-indeks faldt 0,7 pct. onsdag, men indekset er stadig i plus med 3,1 pct. for den igangværende uge. Dow Jones desuden mistede 0,3 pct., og Nasdaq bakkede med 0,9 pct.

KVANTITATIVE STRAMNINGER PÅ VEJ

Den engelske centralbank, Bank of England, meddelte tirsdag aften, at den vil igangsætte den planlagte afvikling af sin balance fra 1. november, og selv om datoen allerede er blevet skubbet fra oprindeligt planlagte 6. oktober på grund af de seneste ugers uro i Storbritannien, så var den nye dato tidligere, end flere i markedet havde håbet.

Fra Den Europæiske Centralbanks side var der onsdag også meldinger om balancereduktion i 2023, da Bostjan Vasle, medlem af styrerådet, talte for kraftige renteløft nu, så banken kan være parat til at sælge obligationer en gang efter nytår.

Desuden fortalte Neel Kashkari, direktør i Federal Reserves afdeling i Minneapolis, onsdag også, at han ikke ser tegn på fald i kerneinflationen, så der er flere renteløft på menuen i USA.

Det var påmindelser om, at centralbankerne er høgeagtige og strammer kraftigt op, og det har øget risikoen for, at væksten i økonomien dræbes.

- Amerikanske aktier har indregnet det meste af recessionsrisikoen, men ikke nok, og indtjeningsestimaterne skal justeres yderligere. Obligationer har indregnet mindst risiko, men det vil tage nogen tid, inden obligationerne reagere på recessionsrisikoen på grund af den høgeagtige Federal Reserve, skriver strateg Alex Saunders fra Citigroup i en kommentar, ifølge Bloomberg News.

NETFLIX BRAGEDE OP

I S&P 500 klarede energiaktierne sig bedst med et plus på 2,9 pct, da olieprisen efter flere dages fald onsdag vendte rundt. Kommunikationsservice nøjedes med et minus på 0,1 pct., da Netflix-aktien drønede op med 13,1 pct. efter tallene for tredje kvartal

Streamingkæmpen, som efter årets første seks måneder havde mistet 1,2 mio. betalende kunder, så en ændring i trenden i tredje kvartal med 2,4 mio. nye abonnementer mod spåede 1,0 mio. betalende kunder, ifølge Bloomberg News.

Samtidig lovede Netflix tirsdag aften, at selskabet i fjerde kvartal vil se en yderligere fremgang 4,5 mio. kunder, mens analytikerne på Wall Street havde ventet 3,9 mio. abonnementer.

De stigende renter lagde ellers pres på de øvrige sektorer. It-aktierne tabte 0,3 pct., mens cyklisk forbrug mistede 1,2 pct. Sektorer, der er særligt negativt rentefølsomme, som forsyning og fast ejendom smed samtidig 1,3 og 2,6 pct.

OPJUSTERING IKKE NOK

Blandt de store navne bakkede Microsoft med 0,9 pct., mens Amazon mistede 1,1 pct. Det gik derimod bedre for olieselskaberne med plus til Exxon Mobil og Chevron på 3,0 og 3,2 pct.

Adobe, der tirsdag aften lagde forventninger frem for 2023, og de var ikke så ringe som frygtet, vandt også 2,3 pct.

I sundhed, der bakkede med 1,4 pct., smed Abbott Labs omvendt 6,4 pct., selv om medicinalselskabet opjusterede sine forventninger. Investorerne fokuserede dog på, at den bedre end ventede udvikling skyldtes indtægter fra coronaprodukter, og markedet ser nu længere frem.

Omvendt vandt Intuitiv Surgical frem med 9,0 pct. efter en opjustering, da koncernen registrerer stigende operationsaktivitet, hvilket øger efterspørgslen på medicoselskabets produkter.

United Airlines vandt også 5,0 pct. efter sit regnskab, som indeholdt optimistiske udsigter:

- Kiggende fremad forbi slutningen af året forventer luftfartsselskabet, at den stærke genrejsningstrend efter covid-19 vil fortsætte og overvinde det recessionære pres i det makroøkonomiske klima, lyder det fra United Airlines.

.\\˙ MarketWire