Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investeringsstrateg har godt øje til defensive aktier

24/10 12:13

Selv om kurserne på de konjunkturfølsomme, cykliske aktier er raslet ned, så vil defensive aktier inden for eksempelvis medicinalindustrien fortsat være at foretrække, mener Industriens Pension.

Sektoren er sammen med stabilt forbrug blevet sikker havn, eller investorernes helle, under den seneste nedtur, da indtjeningen stadig er rigtig god i mange af selskaberne.

- Det nuværende markedsmiljø med høj inflation, stigende renter og tilbageholdende forbrugere betyder, at vi fortsat forventer, at defensive aktier vil outperforme cykliske aktier i de kommende måneder. Selv om cykliske aktier er blevet billigere i år, har vi derfor ikke aktuelle planer om at sadle om, og vi er fortsat meget påpasselige med de mest konjunkturfølsomme aktier, konstaterer Christian Tegllund Blaabjerg, investeringsstrateg i Industriens Pension, i et notat.

Han peger på, at salget af eksempelvis medicin, mad, drikke og forsikringer naturligvis er mindre påvirket af den nuværende situation end konjunkturfølsomme produkter. Også forsyningssektoren, der kategoriseres som en defensiv del af aktiemarkedet, klarer sig godt.

Hertil kommer, at de europæiske landes forventede inflationspakker i den kommende tid kan holde hånden under efterspørgslen på de stabile forbrugsvarer som fødevarer og husholdningsprodukter.

- Vi ser også, at de defensive aktier generelt fortsat udbetaler pæne udbytter til aktionærerne. Det gør dem mere solide og medvirker også til at gøre dem relativt mere attraktive i et vanskeligt markedsmiljø som det nuværende, vurderer Christian Tegllund Blaabjerg.

.\\˙ MarketWire