Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Handelsbanken: Venter kraftigt opsving i ordrene i 2023

28/10 08:07

Vestas ordrebog var næsten ikke-eksisterende i tredje kvartal, hvilket var et resultat af høj inflation, en langsommelig politisk udvikling i Europa samt en fornyelse af skattefradragsreglerne i USA, hvilket fik flere til at fremrykke beslutningerne om investeringer i vindenergi.

Men der er lys forude, mener Handelsbanken, da den europæiske energikrise og de amerikanske initiativer har forbedret fremtidsudsigterne for blandt andet markedet for vindmøller.

- Vi venter således at se et kraftigt opsving i ordreindgangen i 2023 med en vækst i ordreindgangen for onshore-forretningen på 40 pct. Vestas har i løbet af 2022 forbedret deres priser (ASP, Average Selling Price) for ordrebogen, og efterhånden som forsyningskæderne normaliseres og efterslæbet bearbejdes, venter vi at selskabet kan generere en positiv lønsomhedsudvikling i 2023, skriver banken i en Vestas-analyse.

En Vestas-aktie er faldet med næsten en fjerdedel i år - og med omkring 53 pct. fra kurstoppen i starten 2021, hvor der skulle 321 kr. til en dansk vindmølleaktie mod 151,50 kr. torsdag, hvor aktien faldt 0,1 pct.

- Mens ordreindgangen og indtjeningsudviklingen på kort sigt sandsynligvis fortsat vil være meget volatil, vurderer vi dog, at 2023 vil markere et vendepunkt, skriver banken i analysen og fortsætter:

- Vi vurderer, at risiko/afkast-forholdet er forbedret markant på en treårig horisont, særligt med tanke på den signifikante kurstilbagegang i år.

Handelsbanken hæver derfor den langsigtede anbefaling til "outperform" fra "marketperform", mens anbefalingen på kort sigt fastholdes på "hold".

Handelsbankens treårige kursmål sænkes til 230 kr. fra 260 kr.

.\\˙ MarketWire