Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian/CFO: Data fra coronaforsøg er forsinket - tidsplan er skredet

9/11 10:06

Tidsplanen er skredet en anelse hos Bavarian Nordic, der forventer at være klar med de første resultater af selskabets coronavaccine i begyndelsen af 2023.

Oprindeligt var målet, at de første data skulle lægges frem i år, men forsøget kom for sent i gang, og derfor bliver også resultaterne skubbet.

- Vi havde regnet med at have de første overordnede data klar mod udgangen af i år, men det ser ikke ud til at kunne lade sig gøre. Vi skal ind i starten af næste år. Det skyldes, at vi kom senere i gang med rekruttering til fase 3-studiet, siger Henrik Juuel, finansdirektør i Bavarian Nordic, til MarketWire.

Forsøget skulle oprindeligt være indledt i løbet af august, men blev i stedet påbegyndt i den første uge af september.

Det var ekstra krav fra myndighederne og logistik i forhold til at anskaffe de nødvendige vacciner, som Bavarian Nordic sammenligner sin egen kandidat med, der var skyld i forsinkelsen, forklarer finansdirektør.

- Der kom nogle meget sene tillægskrav fra de regulatoriske myndigheder, som vi skulle følge op på i studierne, og det har skabt en forsinkelse, siger han.

Det bør dog være uden større betydning på den lange bane, lød forklaringen både dengang og nu. Henrik Juuel glæder sig i stedet over, at rekrutteringen nu er i fuld gang både i USA, Danmark og Belgien, hvor forsøget løber.

- Det er sådan noget, der sker i vores branche. Der er ting, som man ikke selv er 100 pct. herre over, og det gælder især det regulatoriske område, hvor det har svinget meget, hvor meget myndighederne har forlanget omkring covid. I perioder har de været meget fleksible, fordi de gerne ville have vaccinerne hurtigt ud, siger Henrik Juuel.

Også Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, mener, at det er uden den store reelle betydning. Det kan dog have en negativ signalværdi.

- Det kan måske signalmæssigt godt forstyrre investorerne lidt, men har ikke effekt på værdiansættelsen, siger han.

Bavarian Nordics fase 3-forsøg med coronavaccinen er støttet af den danske stat, der har forpligtet sig til at bidrage med op mod 800 mio. kr., hvoraf størstedelen betales løbende som milepælsbetalinger.

Ved udgangen af tredje kvartal havde Bavarian Nordic fået 560 mio. kr. fra statskassen, fremgår det af regnskabet.

.\\˙ MarketWire