Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Dollar ramt af største nedtur over to dage i knap 14 år

11/11 14:42

Dollar har fredag sat kurs mod den største nedtur over to børsdage i knap 14 år målt på dollarindekset.

Det sker, efter at torsdagens opløftende inflationstal har sat en kædereaktion i gang.

Blandt andet køber investorerne risikoaktiver, herunder udenlandske aktier, og det får investorer til at søge ud af den amerikanske valuta.

Desuden hælder markedet nu mod en mindre renteforhøjelse på 50 basispoint mod tidligere 75 basispoint fra den amerikanske centralbank til december. Og lavere dollarrenter gør det tilsvarende mindre attraktivt at have amerikansk valuta i bøgerne.

Euro koster fredag eftermiddag 1,0317 dollar mod 1,0165 dollar torsdag eftermiddag og 0,9845 dollar inden inflationstallene blev kendt. De viste en stigningstakt på 7,7 pct. på årsbasis i oktober mod 8,2 pct. i september. Økonomer havde ventet, at inflationen aftog, men kun til 7,9 pct.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta over for en kurv af seks større valutaer, falder 1,2 pct. til 106,80 fredag eftermiddag efter et dyk på 2,1 pct. torsdag.

Samlet er indekset faldet over 3 pct., hvilket ifølge Reuters ikke er set siden marts 2009.

- Bevægelsen i dollarkursen var ret så skarp. Jeg tror, at udfaldet af det amerikanske forbrugerprisindeks for oktober vil understøtte argumentet for en neddrosling den amerikanske centralbanks renteforhøjelse i december, siger valutastrateg Carol Kong fra Commonwealth Bank og Australia ifølge Reuters.

Futuresmarkedet indikerer nu en sandsynlighed på omtrent 72 pct. for en renteforhøjelse på 50 basispoint og 28 pct. for en stigning på 75 basispoint på FOMC's næste møde i december.

For en uge siden var stillingen 50/50.


.\\˙ MarketWire