Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: USA gik på weekend i grønt - Amazon og Apple trak op

11/11 22:09

Det amerikanske aktiemarked sluttede handelsugen klædt i grønt, hvor nethandelskæmpen Amazon trak forbrugeraktierne med op. Det var en fortsættelse af torsdagens solide optur, der var udløst af et overraskende stort fald i inflationstakten i oktober.

Inflationen aftog til 7,7 pct. fra 8,2 pct. i september og var dermed en spids lavere end økonomernes forventninger om 7,9 pct.

- Vi er ved at runde et hjørne med hensyn til inflationen, og det kan være nok til, at Federal Reserve vil lempe på renteforhøjelserne. Det har der været en enormt optimistisk reaktion på, fordi folk var forberedt på meget højere renter i deres porteføljer, siger analytiker hos eToro Callie Cox ifølge Reuters.

Fredag lukkede S&P 500-indekset 0,9 pct. højere, Dow Jones-indekset steg 0,1 pct., mens Nasdag-indekset steg 1,9 pct.

AMAZON OG APPLE FORTSATTE OP

På sektorniveau lå teknologi godt og Amazon steg 4,3 pct. oven på sin gevinst på over 10 pct. torsdag.

Ifølge Wall Street Journal er selskabets topchef Andy Jassy på vej med en spareplan.

Apple, som torsdag lagde knap 191 mia. dollar til markedsværdien, efter en stigning på 8,9 pct., sluttede yderligere 1,9 pct. højere efter en handelsstart i rødt.

Chipproducenten AMD, der åbnede med et fald, steg 5,7 pct. efter en gevinst på over 14 pct. torsdag.

Ifølge Bloomberg spår flere analytikere, heriblandt Aaron Rakers fra Wells Fargo, at AMD's nye chip til servere kan tage markedsandele fra et tilsvarende produkt fra Intel.

Det fik dog ikke negativ indvirkning på aktien, der steg 2,3 pct.

KOSMETIKGIGANT MED MULIGT OPKØB

Estée Lauder nærmer sig en aftale om at købe Tom Ford for omkring 2,8 mia. dollar, inklusive gæld, og har dermed slået konkurrenterne, skriver Bloomberg News.

Ifølge mediet kan en aftale muligvis være klar mandag. Estée Lauder startede eksklusive forhandlinger om opkøbet i denne uge, lyder det.

Aktien lukkede 4,3 pct. højere fredag.

KINESISKE AKTIER STEG

Den største lempelse hidtil af coronarestriktionerne i Kina sendte fredag en række af de kinesiske selskabers amerikanske noteringer op.

Det gælder blandt andet nethandelskæmpen Alibaba, der steg 1,5 pct. efter en gevinst torsdag på næsten 8 pct. Desuden steg den kinesiske søgemaskine Baidu med 2,6 pct. efter en gevinst på over 8 pct. torsdag.

De nye lempelser betyder, at indrejsende personer, skal være have fem dagens karantæne på hotel og derefter tre dage hjemme, ifølge de kinesiske sundhedsmyndigheder.

Derudover straffes flyselskaber ikke længere med bøder, hvis de fragter coronasmittede rejsende ind i landet.

SYGEKASSE FIK SKRAMMER

Gohealth, der sælger sundhedsforsikringer, faldt hele 16,2 pct. på et sløjt regnskab, der blot har forstærket usikkerheden om aktien.

Omsætningen landede på 133 mio. dollar i tredje kvartal, mens analytiker stilede efter 146,8 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

Gohealth har ikke genoptaget at guide på forventninger til 2022, efter at de blev suspenderet i august.

KRYPTOAKTIER UNDER PRES

I børsens muntre hjørne var kryptoeksponerede selskaber i modvind efter prisfald på flere kryptovalutaer og meldinger om, at kryptobørsen FTX har søgt om konkursbeskyttelse.

Netop risikoen for en konkurs har i de seneste dage kappet cirka en femtedel af prisen på bitcoin, der fredag faldt 6,5 pct. til 16.649 dollar.

Kryptoeksponerede aktier som Marathon Digital Holdings og Riot Blockchain falder henholdsvis 2,5 og 7,6 pct.

Aktieinvestorerne måtte fredag undvære input fra rentemarkedet, hvor handlerne holdte fri på grund af Veterans' Day.

.\\˙ MarketWire