Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Rolig start i vente med fokus på Ørsted, GN og Demant

14/11 08:22

Der er udsigt til en rolig åbning på det danske aktiemarked mandag, hvor Ørsted kan komme i fokus, efter at investeringsbanken Goldman Sachs har sænket både anbefaling og kursmål for energikoncernens aktie.

Desuden kan GN og Demant få opmærksomhed, efter at rivalen Sonova har sænket forventningerne i sit halvårsregnskab mandag morgen.

De amerikanske aktier sluttede pænt af fredag aften, hvor det brede S&P 500-indeks steg yderligere ca. 0,5 pct. efter dansk børslukketid for at slutte i et plus på 0,9 pct. Mandag morgen ligger futuren for S&P 500-indekset dog 0,3 pct. lavere.

Samlet set kan der dog være lidt til gode for de europæiske aktier, og den tyske DAX-future indikerer da også en åbning i Frankfurt med et plus på 0,2 pct.

Det danske eliteindeks C25 lukkede 1,3 pct. lavere i 1667,21 efter en markant stigning på 3,8 pct. torsdag. Samlet over ugen blev det dermed til et plus til C25-indekset på 5,4 pct.

FLERE KURSMÅLSÆNDRINGER OG EN SÆNKET ANBEFALING

Ørsted får sænket sin anbefaling til "neutral" fra "køb" af Goldman Sachs, fremgår det af data fra Bloomberg News. Samtidig skæres kursmålet til 735 kr. fra 830 kr.

Ørsted-aktien lukkede fredagens handel med et minus på 3,1 pct. til 666,80 kr.

Der er også analysenyt om Carlsberg, som har fået sænket kursmålet til 950 kr. fra 1000 kr. af Morgan Stanley. Anbefalingen lyder fortsat "ligevægt", viser data fra Bloomberg.

Carlsberg-aktien sluttede fredag 0,5 pct. lavere til 911,20 kr.

Coloplast har derimod fået hævet sit kursmål af finanshuset Jefferies til 930 kr. fra 880 kr. Samtidig gentager Jefferies anbefalingen "hold", skriver Bloomberg.

Coloplasts aktie faldt 0,5 pct. til 895 kr. fredag.

FLSmidth har endvidere fået hævet kursmålet med 20 kroner af DNB til 210 kr. fra 190 kr. Anbefalingen gentages med "hold", fremgår af data fra Bloomberg News.

Også Morgan Stanley har haft kig på aktien i FLSmidth og hæver den til 250 kr. fra 240 kr.

FLS-aktien lukkede fredag 2,5 pct. højere til 213,90 kr.

GN OG DEMANT KAN FÅ FOKUS EFTER KONKURRENT-REGNSKAB

GN og Demant kan endvidere få opmærksomhed, efter at rivalen Sonova har aflagt regnskab for andet kvartal.

Schweiziske Sonova har haft et vanskeligt andet kvartal 2022/23 og første halvår samlet set og sænker forventningerne til regnskabsåret, der nu ses ramme den nedre ende af de tidligere udmeldte intervaller.

Selskabet ser nu en omsætningsvækst i lokale valutaer for året ende i bunden af spændet på 15-19 pct. For driftsresultatet (EBITA) ses resultatet for hele året nu lande i bunden af spændet 6-10 pct.

Det kan smitte af på GN og Demant i dagens aktiehandel. Fredag lukkede de to danske selskabers aktier henholdsvist i plusser på 2,3 pct. til 183,50 kr. og 1,8 pct. til 205 kr.

Der er også analysenyheder fremme om GN. Nordea har sænket kursmålet for aktien til 230 kr. fra 250 kr. af Nordea, skriver PLX Ai. Jyske Bank har desuden sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb" og kursmålet til 210 kr. fra 240 kr.

TOPDANMARK MED NY IT-DIREKTØR

Kasper Tjørnved Davidsen bliver ny it-direktør i Topdanmark 1. marts 2023, hvor han også indtræder i koncernledelsen.

Det meddeler forsikringsselskabet mandag morgen.

Kasper Tjørnved Davidsen kommer fra Nets, hvor han har været teknologidirektør og ligeledes har siddet i koncernledelsen.

Topdanmark-aktien fald 1,3 pct. til 357 kr. fredag.

.\\˙ MarketWire