Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo investerer milliarder i produktionen i Bagsværd - NY

22/11 07:04

Novo Nordisk er på vej til at investere over 5 mia. kr. i produktion af lægemiddelingredienser på sine eksisterende faciliteter i Bagsværd.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Planerne omfatter også opførelsen af et nyt anlæg beliggende i forlængelse af de eksisterende faciliteter.

Med investeringen vil Novo udvide sin kapacitet inden for produktion af lægemiddelingredienser, API, beregnet på forskning og udvikling, heriblandt til støtte af de globale kliniske studier. Udvidelserne vil støtte Novos udvikling af både tabletter og injektionsbaserede lægemidler.

- Denne investering i en udvidelse af vores kliniske API-kapacitet i Bagsværd er et vigtigt skridt til at sikre den fortsatte udvikling af vores udviklingspipeline, siger Jesper Bøving, direktør i CMC Supply i Novo ifølge meddelelsen.

Det 5,4 mia. kr. store projekt ventes færdiggjort i 2024 og vil skabe samlet 160 nye job.

Novo investerer årligt store milliardbeløb i udvidelser af produktionen og faciliteter. I år ventes investeringerne at løbe op i 12 mia. kr., og i december sidste år annoncerede Novo en beslutning om at investere et beløb på 17 mia. kr. i produktionen i Kalundborg i perioden frem mod 2027.

.\\˙ MarketWire