Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Lille rentefald i vente før ECB-referat

24/11 07:13

Det danske obligationsmarked ser torsdag ud til at åbne med små rentefald, efter at aftenens rentereferat fra det seneste rentemøde i USA tydede på, at den amerikanske centralbank kan være på vej til at sænke tempoet for sine pengepolitiske stramninger. Torsdag er der fokus på Den Europæiske Centralbank (ECB), som kommer med pengepolitisk referat.

- Er der tegn i referatet på, at ECB vil sætte tempoet i renteforhøjelserne ned, kan det presse renterne ned. Renterne kan også blive presset ned af et fald i IFO-indekset for november, skriver Mathias Dollerup Sproegel, som er seniorøkonom hos Sydbank, i en kommentar.

Renten på den tiårige danske statsobligation faldt onsdag 6 basispoint til 2,19 pct. på baggrund af amerikanske nøgletal, heriblandt opgørelsen af nytilmeldte ledige i USA, som viste et overraskende højt niveau.

Det amerikanske rentemarked så også et fald onsdag, der kan pege i retning af danske rentefald.

Det skete i kølvandet af nøgletal, og fordi at referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank Federal Reserve tyder på, at cheferne har et lavere tempo i renteforhøjelserne i sigte.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 6 basispoint til 3,70 pct., hvilket var 3 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Dagens vigtigste nøgletal er det tyske IFO-indeks, som måler den økonomiske aktivitet. Det udkommer klokken 10:00.

IFO-indikatoren for november forventes at stige fra 84,3 til 85 ifølge Bloomberg News' analytikerestimat. IFO for den nuværende situation forventes at falde til 93,9 fra 94,1 og IFO-forventningsindekset ses til en stigning i 77 mod tidligere 75,6.

Derudover byder dagen på taler fra ECB's bestyrelsesmedlem Isabel Schnabel klokken 14 og Tysklands centralbankchef, Joachim Nagel, klokken 17.

.\\˙ MarketWire