Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Den svenske krone svækkes trods renteforhøjelse

24/11 10:17

Den svenske krone er umiddelbart blevet svækket trods Riksbankens renteforhøjelse torsdag morgen.

Efterfølgende er den svenske kr. blevet svækket til 0,6825 danske kr. fra omkring 0,6845 danske kr. forud for annonceringen.

Sveriges centralbank hævede efter dagens rentemøde helt som ventet styringsrenten med 75 basispoint til 2,5 pct., hvilket sker som reaktion på den høje inflation.

- En renteforhøjelse på 0,75 procentpoint var stort set indpriset af investorerne. Derfor styrkes kronen ikke på renteforhøjelsen. Investorerne reagerer i stedet på, at Riksbankens endestation for renten ser ud til at være lidt lavere end investorernes, skriver Kim Blindbæk, som er seniorøkonom hos Sydbank, til MarketWire.

Fordi, at inflationen stadig raser, venter yderligere renteforhøjelser i fremtiden.

- Inflationen er stadig alt for høj, og den underminerer købekræften for mange, og gør det svært for husholdninger og virksomheder at planlægge sine økonomier. Prognosen viser, at styringsrenten højest sandsynligt skal hæves yderligere i begyndelsen af næste år, så den bliver lige under 3 pct, skriver Riksbanken i en kommentar.

Inflationen i Sverige blev i oktober opgjort til 9,3 pct. på årsbasis, mens kerneinflationen lød på 7,9 pct. Renten øges for at slå inflationen ned, men det vil også have konsekvenser for økonomien.

- Riksbankens renteforhøjelse vil kunne mærkes i den meget rentefølsomme svenske økonomi. Særligt boligmarkeder vil blive ramt på et tidspunkt, hvor både priser og antal handler i forvejen falder mærkbart. Den svenske økonomi går derfor også en udfordret tid i møde, hvor en egentlig recession desværre ikke kan udelukkes, skriver Kristian Skriver, som er seniorøkonom hos Dansk Erhverv.

Det vil ifølge seniorøkonomen også have en betydning for Danmark, da Sverige er Danmarks tredjestørste eksportmarked med en årlig eksport på over 125 mia. kr. Derudover er 71.000 jobs tilknyttet eksporten til Sverige.

.\\˙ MarketWire