Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk: Rederiernes værn smuldrer - priser på lange kontrakter dykker

2/12 10:13

Rederiernes værn mod den igangværende nedtur i den globale økonomi er så småt begyndt at smuldre.

Det er priserne på de lange aftaler, der er begyndt at falde, efter at dagspriserne på containerfragt i flere uger er dykket massivt.

Det skriver mediet Shippingwatch på baggrund af tal fra konsulenthuset Xeneta.

Kontraktpriserne faldt 5,7 pct. i november, og det er det største fald siden november 2019, viser tal fra Xeneta ifølge mediet.

Det er samtidig den tredje måned i streg med fald i raterne på de lange aftaler, som rederierne indgår med deres kunder, og som typisk løber i alt fra tre måneder til flere år.

Et fald i de langvarige rater er ingen overraskelse, men størrelsen viser de udfordringer, som industrien står overfor lige nu, udtaler Xenetas topchef, Patrik Berlund, i en meddelelse ifølge Shippingwatch.

Hidtil har de lange aftaler holdt hånden under de store containerrederier som blandt andet Mærsk, fordi de delvist beskytter mod de store fat i spotraterne.

Under coronapandemien har flere af rederierne arbejdet for at få flere af deres kunder over på lange aftaler for at skabe et værn mod de ratefald, som de vidste ville komme.

Det kinesiske rateindeks SCFI, der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, faldt 4,8 pct. til 1171,36 den seneste uge. Det svarer til et fald på 75,2 pct. fra samme tidspunkt sidste år.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://shippingwatch.dk/Rederier/Container/article14645810.ece

.\\˙ MarketWire