Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tesla vil sætte produktionen på pause i sin Shanghai-fabrik

9/12 12:50

Tesla vil suspendere det meste af produktionen i sin fabrik i Shanghai fra den 25. december til senest tidlig januar, lyder det fra folk med kendskab til sagen ifølge Bloomberg News.

Fabrikken undergår aktuelt samlebåndsopgraderinger, og der opleves en faldende efterspørgsel på de elektriske køretøjer.

De fleste medarbejdere, som arbejder på model Y og model 3 samlebåndene i Shanghai vil være hjemsendt i den sidste uge af december, siger kilderne, som ikke har tilladelse til at udtale sig offentligt. Pausen af produktionen af model Y vil kunne række ud i tidlig januar, lyder det fra en af kilderne ifølge Bloomberg News.

Produktionen af model 3 kan komme til at se yderligere suspension under det kinesiske nytår i slut januar 2023.

Teslas repræsentanter har afvist at kommentere rygterne, skriver mediet.

Efterspørgslen i Kina er også gået ned i kølvandet af nationens coronasituation med flere nedlukninger, der har holdt kunderne væk fra showrooms. Salget faldt næsten 11 pct. fra oktober til november.

Faldet i efterspørgslen kommer uheldigt nok lige efter, at Tesla opgraderede sin fabrik i Shanghai for at øge kapaciteten til omkring 1 mio. køretøjer om året. Selskabet har endvidere sat priserne ned og brugt mange ressourcer på markedsføring.

Tesla-aktien stiger 0,4 pct. til 174,08 dollar i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire