Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk-rival advarer om svær start på 2023

21/12 08:43

Det kinesiske nytår falder tidligt i 2023, og det kan gøre årets start svær for de store containerrederier.

Sådan lyder advarslen fra Jeremy Nixon, der er administrerende direktør i det asiatiske containerrederi ONE, i det seneste nyhedsbrev fra analysehuset Alphaliner.

Den kinesiske fejring af nytåret begynder 22. januar, og det tidlige tidspunkt betyder, at kinesiske fabrikker kan ende med at holde lukket i op mod fire uger mod de mere sædvanlige to uger, siger Jeremy Nixon.

Det vil i sidste ende ramme mængden af de varer, som containerrederierne flytter. De såkaldte containervoluminer er allerede faldet markant, og ifølge Alphaliner er faldet 24 pct. målt i oktober sammenlignet med året forinden. Også spotraterne, der beskriver de fragtpriser, som løbende ændrer sig, er faldet massivt.

Topchefen for ONE, der er ejet af Japans tre største rederier, forudser dermed "bløde måneder i januar, februar og marts". Alligevel forventer han, at spotraterne vil stige i 2023.

Også det franske rederi CMA CGM har advaret om risici ved årets timing af det kinesiske nytår. Containerrederiet, der ligesom ONE konkurrerer med A.P. Møller-Mærsk, sætter sin lid til, at de amerikanske forbrugere igen for lyst til at købe varer og dermed nedbringer lagerbeholdningen i USA.

.\\˙ MarketWire