Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analysechef ser lyserer på ordreudsigterne hos Vestas

21/12 12:41

Vindmølleproducenten Vestas har efter flere svage kvartaler på ordrefronten fået mere gang i ordreannonceringerne.

Det har fået aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank til at tro på en "normal" ordrehøjsæson for ordreindgang i årets sidste dage.

På baggrund af udviklingen hæver han også sit estimat for årets landvindordreindgang til 11.000-11.500 megawatt, MW, fra tidligere 10.000 MW.

- Historien viser store udsving i Vestas' ordreindgang, og det er ekstremt svært at spå om udviklingen især på kort sigt. Men vi forventer "normal højsæson" og nogle hektiske dage allersidst på året med betydelig ordreindgang, skriver Jacob Pedersen i et notat.

Aktuelt har Vestas offentliggjort landvindordrer på 8380 MW i år, og analysechefen er "meget overbevist om", at Vestas' samlede landvindordreindgang i år vil overstige Sydbanks - nu tidligere - estimat på 10.000 MW.

- Lige nu ser vi et niveau omkring 11.000-11.500 MW som mere realistisk - og med fortsat høje salgspriser. Højere end ventet ordreindgang i år tegner et lidt mere positivt billede af udsigterne for 2023, og vil styrke vores forventning om, at 2023 byder på omsætningsvækst og massiv rentabilitetsfremgang for Vestas, skriver Jacob Pedersen.

Man mener desuden, at 2023 vil markere fremgang i ordreindgangen efter massive forbedringer i støtteregimet i USA og et fortsat stort behov for at sikre en lokal og grøn energiforsyning i Europa.

Sydbank fastholder i øvrigt anbefalingen "køb" for Vestas-aktien.

.\\˙ MarketWire